Jouluolut 2012 – Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Rood

Jouluolut 2012 – Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Rood

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Jouluoluista maistelussa oli seuraavana belgialaisen Het Anker panimon jouluolut Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Rood. Kyseisen panimon oluet ovat itselleni olleet tuntemattomia ja tämä olikin ensimmäinen kerta, kun maistelin panimon tekemää olutta. Het Anker panimolla on pitkät perinteet, joista ensimmäisiä merkintöjä olemassa olosta on jo vuodelta 1471. Tämä panimo onkin Belgialaisten panimoiden vanhimmasta päästä. Tämä Cuvee Van De Keizer Rood on Alkon jouluolutvalikoiman kallein olut. Panimon valikoimaan kuuluu mm. Gouden Carolus Cuvee Van De Keizer Blauw, jonka kymmenvuotis synttäreiden kunniaksi tämä Rood (punainen) on valmistettu. Lukeman perusteella panimolta ei juurikaan huonoja juomia löydy  ja panimon tiloista löytyy myös viskitislaamo. No en viitsi enempiä päteä tästä panimosta, koska itselle tämä on melko tuntematon, joten asiaan.

Panimo: Het Anker

Tyyli: Belgityylinen Vahva Ale

Voltit: 10,0 %

Ulkonäkö: Oluen valuessa lasiin tulee jo sellainen olo, että nyt saan maistaa jotain erittäin maistuvaa juomaa. Lasissa lepää olut, jonka päällä reilu, vahva, kestävä kuohkean valkoinen vaahto. Väritykseltään juoma on oranssinkeltaisen kultainen ja hieman samea. Oluessa seikkailee runsaasti kuplia ja olemus on muutenkin melko hiilihappoinen. Jättää lasin reunoille kaunista pitsiä.

Tuoksu: Tuoksuttelu tuo sieraimiini voimakkaan ja hedelmällisen aromin. Appelsiini on tuoksussa hedelmistä voimakkaimmin esillä ja tässä tuntuu mausteisuus.

Maku: Maultaan Rood on erittäin makea ja hedelmällisyys on juuri omaan suuhuni sopivasti esillä. Maku on melko voimakas ja mausteisuus tuntuu, sekä alkoholi ilmoittaa itsestään lähinnä lämmittävä tunteena. Suutuntumaltaan kuohkean pehmeä ja pari vuotta kellarissa, niin tämä voisi olla vieläkin loisteliaampi juoma.

Tuomio: Erittäin onnistunut olut ja tykkäsin erittäin paljon. Tämä on ehdottomasti vuoden 2012 jouluoluiden parhaimmistoa.

Ostanko jatkossa: Voi hyvinkin olla, että tämä tulee tänä vuonna joulupöytään kanssani tai ainakin erittäin lähellä on.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2012

Olutopas.info pisteeni: 43/50

Huomioitavaa tähän Jouluolut 2012 valintaan, että suoranaisesti Olutopas pisteeni eivät tule määrittämään mikä on paras jouluolut tänä vuonna, vaan se on monen yhteensattuman lopullinen summa. Pisteet kyllä antavat aika hyvin suuntaa, että mihinkäpäin valinnat ovat mahdollisesti kääntymässä.

Rooood

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *