Jouluolut 2012 – Fuller’s Old Winter Ale

Jouluolut 2012 – Fuller’s Old Winter Ale

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Vuonna 1845 päivänvalon nähnyt Fuller, Smith & Turner panimo on tuonut markkinoille toinen toistaan parempia oluita, joista yksi tunnetuimpia on varmasti Fuller’s ESB. Tämä ESB (Extra Special Bitter) loi samalla maailmalle uuden oluttyylin. Oma suuni on tähän mennessä maistellut 12 erilaista Fuller’sin tuotosta, joka taitaa olla ylivoimaisesti eniten ulkomaalaiselta panimolta, jos on olutlistaani luottamista. Oma suosikkini on tähän mennessä ollut London Porter ja erittäin hyvänä kakkosena tulee edelle mainittu ESB. Fuller’sin huonoimmasta päästäkin olevat oluet ovat kuitenkin erittäin toimivia, joten kyseessä on loistava olutpanimo.Siinä oli hieman pohjustusta tästä hienosta panimosta ja sitten asiaan.

Tämä jouluolut Fuller’s Old Winter Ale on ensimmäistä kertaa lasissani ja odotukset kovat, niin kuin aina Fuller’sin kanssa. Reittausblogissa Harri tuumasi vuosi sitten, että Alkon valikoimassa on kuusi olutta ja että olisihan niitä muitakin panimoita. Tilanne tasan vuoden päästä näistä kommenteista, niin Alkon valikoimassa on seitsemän Fuller’s panimon tuotetta. Tämän lisäksi yleensä maitokaupoista vielä löytyy 1-5 samaisen panimon olutta, niin ei täällä kyllä ilman niitä tarvitse elää. En minä tarkoita, että tämä on huono asia, mutta hyvin ovat kyllä edustettuina jos ei muuta.

Ei tämä varmasti lasiin jää vanhenemaan, joten mielenkiinnolla juoma kurkkua kohti ja maistellaan hieman välistä, että saadaan kirjattua hieman arvioita.

Panimo: Fuller’s

Tyyli: English Strong Ale

Voltit: 5,3 %

Ulkonäkö: Olut on lasissa melko lyhyt kestoisella vaahdolla päällystettynä ja väriltään punertavan ruskea. Kirkas olut.

Tuoksu: Pienellä paahteisuudella ryyditetty juoma, jossa hieman ruisleipäinen tuoksu.

Maku: Maultaan Old Winter Ale on paahteinen, katkera ja ”Fullersmainen”. Eli tuttu Fuller’s panimoiden maku, joka paistaa läpi jokaisessa panimon juomassa. Tämä ”Fullersmaisuus” on vaan hyvä asia näissä juomissa ja toimii mainiosti. Hienosti humaloitu olut.

Tuomio: Taattua Fuller’s laatua ja nämä on järestään kaikki hyviä. Kuitenkin pienoinen pettymys, mutta kaiken kaikkiaan oikein toimiva talvinen olut.

Ostanko jatkossa: Epäilen, että tämä ei välttämättä aivan lähiaikoina lasiini palaa. Tulevaisuus näyttää, että jos joku päivä taas kohtaamme.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2012

Olutopas.info pisteeni: 34/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *