Jouluolut 2012 – Anchor Our Special Ale

Jouluolut 2012 – Anchor Our Special Ale

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Tuossa muutama päivä sitten lasiin kaatui Ameriikan San Franciscosta saapunut Anchor panimon jouluolut. Tämä olut kantaa nimeä Our Special Ale ja on ollut tuotannossa jo vuodesta 1975 lähtien. Our Special Ale saapuu joka joulu myyntiin ja tarjoaa salaisella reseptillä tehdyn oluen, joka muuttuu hieman vuosi vuodelta. Samalla joka vuosi etikettiä koristaa erilainen puu. Tänä vuonna etikettiä koristaa huonekuusi. Our Special Ale on neljäs maistelemani Anchorilainen olut ja ensimmäinen tällainen jouluoluet. Anchorin Porter ja Liberty Ale ovat erittäin mainioita oluita ja tyylilajiensa kiistatonta kärkeä. Kolmas maistelemani on Steam Beer, joka on tyylilajiltaan höyryolut ja melko mielenkiintoisen makuinen. Ei kuitenkaan yllä näiden kahden muun rinnalle. Lähtökohdat tälle jouluoluelle olivat melko hyvät, kun tiesin jo että eihän tämä huono voi olla. 

Ei kun pullo auki ja maistelemaan tätä klassista jouluolutta.

Panimo: Anchor

Tyyli: Aromisoitu olut

Voltit: 5,5 %

Ulkonäkö: Lasiin kaatuu hiljalleen tummanruskea hieman punaiseen väriin taittuva olut, joka kerää pintaansa sellaisen kolmesenttisen ruskeanbeigen vaahdon. Väristä tulee mieleen hieman kotikalja.

Tuoksu: Tuoksultaan erittäin mausteinen ja paahteinen. Tuoksussa on mukana paljon jouluista meiningiä.

Maku:  Alussa suutuntuma on nanosekuntin ajan vetinen, kunnes pirskahtaa mausteinen ja paahteinen hieman siirappinen täyteläisen oluen maistuva maku. Erittäin jouluinen olut. Tuoksun mausteisuus on huomattavasti voimakkaampi, kuin maun. Kahvisuus ja lakritsi tulevat paremmin esille oluen lämmitessä.

Tuomio: Tältä se joulu maistuu kun se pullotetaan. Tämä on hyvää.

Ostanko jatkossa: En osta uudestaan. Jouluolut valikoimassa on hieman parempia, niin Anchor jää hyllyyn.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2012

Olutopas.info pisteeni: 39/50

Pullotettua joulua suoraan Jenkkilästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *