Jouluolut 2012 – Sinebrychoff Jouluolut IV

Jouluolut 2012 – Sinebrychoff Jouluolut IV

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Joulu alkaa pikku hiljaa kolkuttelemaan ovia ja ikkunoita. Jouluoluiden maistelu alkaa olla loppusuoralla. Enää pitäisi vaan runoilla viimeiset arviot tänne koko kansan luettavaksi ja sitten onkin aika julkaista se kaikkein paras jouluolut vuodelle 2012, joka saa kunnian päästä kanssani joulupöytään.

Maistelussa oli Sinebrychoffin valmistama jouluolut ja vieläpä Alkon nelosversio. Tämä olut on kaikkien arvostelujen ja kirjoituksien perusteella ylivoimaisesti huonoimmaksi arvosteltu tämän vuoden jouluoluista. Itselläkään odotukset eivät olleet korkealla tätä maistellessa. Tämä kuului myös hintaluokassaan juuri edullisimpaan päähän. Olen tätä ostanut monena jouluna ja eipä ainakaan ole makuhermoja vielä päässyt kutkuttelemaan. Katsotaan kuinka Koffin tehtaan jouluolut uppoaa.

Panimo: Sinebrychoff

Tyyli: Wieniläistyylinen Lager

Voltit: 6,0 %

Ulkonäkö: Lyhyt kestoinen korkeahko vaahtoinen väriltään ja lähes tumman ruskea olut.

Tuoksu: Hieman maltainen ja melko kevyt. Pientä metallisuutta havaittavissa.

Maku: Paahteinen ja vetinen. Yksiulotteinen olut, joka ei pärjää Alkon jouluolut valikoiman muille oluille. Maitokauppojen Olvi/Lappari yms. jouluolut kastissa saattaisi pärjätä.

Tuomio: Tämä oli ylivoimaisesti kehnoin jouluolut Alkon valikoimassa, vaikka kaikkia en maistanutkaan. En tykännyt millään tavalla.

Ostanko jatkossa: Kyllähän se taisi olla viimeinen kerta, kun tätä tulee ostettua.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2012

Olutopas.info pisteeni: 20/50

2 thoughts on “Jouluolut 2012 – Sinebrychoff Jouluolut IV

  1. Tuli valtava tarve avautua tästä oluesta. Onneksi olet kirjoittanut Julölistä, niin pääsen vuodattamaan vaikka heti tähän.
    Kuusiprosenttisia oluita saataisiin Suomessa tehdä enemmänkin, mutta toivottavasti ne olisivat mielenkiintoisempia kuin tämä. Joulutunnelmaa ei ole kuin etiketissä.

  2. Ei voi kuin olla samaa mieltä kommenttisi kanssa. Tässä oluessa ei ollut mitään kehuttavaa ja maitokauppa versio se vasta onkin kamalaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *