Jouluolut 2012 – Mikkeller Red/White Christmas

Jouluolut 2012 – Mikkeller Red/White Christmas

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Näistä tämän vuoden jouluoluista tätä Mikkellerin toista jouluolutta kohtaan minulla oli suurimmat odotukset. Edellinen maistelemani Mikkellerin Witbier oli Not Just Another Wit, joka on edelleen oman top5 listani hopeasijalla. Ajattelin, että jos tämä joulu Mikkeller on vähänkin lähellä tuota toista Mikkellerin Witbieriä, niin melkein pystyisi parhaimman jouluoluen tittelin antamaan suorilta Red/Whitelle. Ei pidä kuitenkaan ruveta jakamaan palkintoja ennen kuin pullo on edes aukaistu.

Mikkeller on melko uusi panimo, joka pyörähti käyntiin vuonna 2006 ja sen perustivat kaksi tanskalaista kotioluenharrastajaa. Mikkeller on hieno esimerkki kotioluenpanijoista, jotka ovat panimon perustamisen jälkeen menestyneet erittäin hyvin. Oluenpano on vielä sellainen taito, joka on jäänyt oppimatta, mutta on hienoa lukea kuinka esimerkiksi monet suomalaisetkin oluenharrastajat tekevät omia oluitaan.

Panimo: Mikkeller

Tyyli: Witbier

Voltit:
8,0 %

Ulkonäkö: Erittäin korkea kaunis vaahtoinen olut, jossa vaahto säilyy muutaman minuutin jättäen jälkeensä kaunista pitsiä lasin reunoille. Väriltään punertavan ruskea ja erittäin kaunis olut.

Tuoksu: Vahva mäntyinen humalointi, jossa runsaasti hedelmällisyyttä (greippi). Karamellisen makea.

Maku: Karamellisen maltainen ja sitrushedelmäinen maku, jossa mukavasti mukana havumetsää. Oikein maistuvaa olutta. Maussa mukana mausteita ja appelsiininkuorta.

Tuomio:
Loistava olut, mutta ei ehkä loistava jouluolut. Jotenkin tästä jäi hieman se jouluisuus taka-alalle.

Ostanko jatkossa: Ei tiedä vielä, mutta viimeistään joulupöydässä on tieto, että mitä tuli ostettua.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2012

Olutopas.info pisteeni: 41/50

2 thoughts on “Jouluolut 2012 – Mikkeller Red/White Christmas

  1. Sen verran voisi tietysti tarkentaa, että Mikkeller ei ole panimo sanan perinteisessä merkityksessä, vaan kaikki oluet tehdään muualla (lähinnä Proefbrouwerij:lla Belgiassa). Myös noista perustajista toinen (Keller) vaihtoi alaa ensimmäisen vuoden jälkeen. Tällä hetkellä Mikkellerillä on Mikkelin lisäksi viisi työntekijää ja hiljattain perustettu oma baari Kööpenhaminassa. Omien reseptien lisäksi Mikkel on kunnostautunut yhteistyöoluiden tekemisessä kulttipanimoiden kanssa ympäri Euroopan ja USA:n.

  2. Seppo on aivan oikeassa, että Mikkeller ei samalla tavalla panimo, kuin moni muu. Kyseessähän on juurikin panimomestari Mikkel Borg Bjergsønin hienoista tuotoksista, jotka pääasiassa tulevat Belgiasta. Hienoa faktatietoa Sepolta. Se on selvää, että Mikkellerin oluet ovat ainakin omaan suuhun maistuneet mainiosti, vaikka montaa en olekkaan vielä päässyt kokeilemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *