Jouluolut 2012 – Mikkeller – Hoppy Lovin’ Christmas

Jouluolut 2012 – Mikkeller – Hoppy Lovin’ Christmas

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Alkon jouluoluet vuodelle 2012 ja maistelussa tanskalaisen Mikkellerin Hoppy Lovin’ Christmas. Tyyliltään tämä olut on sama, kuin jo aikaisemmin maisteltu BrewDog Hoppy Christmas ja tämä on toinen Mikkellerin jouluolut tämän vuoden jouluvalikoimassa. Erikoisista ja mielenkiintoisista oluistaan tunnettu Mikkeller on tämänkin oluen valmistanut Belgiassa. Oluen valmistuksessa käytetyt humalalajikkeet antavat itselleni suurta kiinnostusta maistamaan tätä olutta. Keitokseen on sekaan heitetty: Magnum, Amarillo, Columbus, Centennial ja Citra. Olen niin monta kertaa täällä hehkuttanut tykkääväni Amarillosta ja en tarkoita sitä ravintolaa, joten jätän sen hehkutuksen toiseen kertaan ja keskityn tähän jouluiseen olueeseen. Mausteena tässä on käytetty mäntyä ja inkivääriä, joilla on todennäköisesti se jouluisuus haettu tähän juomaan. Mikkellerin valuessa lasiin ei voi kuin olla innoissaan tästä juomasta. Ei ole minkäänlaista epäilystä etteikö tanskanpoikien tuotos maistuisi hyvältä.

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 7,8 %

Ulkonäkö: Keltaoranssin oluen päälle kasautuu erittäin runsas vaahto, joka jättää jälkeensä kaunista pitsiä lasin reunuksille.

Tuoksu: Tuoksumaailma on melko havuinen, maltainen ja hedelmäinen.

Maku: Vahvalla humaloinnilla ryyditetty hedelmällinen olutnautinto. Greippi tuntuu omassa suussa kaikkein voimakkaimmin näistä etelänhetelmistä ja persikka antaa mukavaa pehmeyttä makuun. Suutuntumaltaan täyteläinen olut lähes sulaa suuhun. Jollain tavalla tästä tulee hieman mieleen Traquair Jacobite Ale, mutta en osaa  sanoa miksi. Joku osa-alue maussa vaan antaa samanlaista fiilistä.

Tuomio: Voittaa BrewDogin jouluoluen, mutta en nyt sanoisi ylivoimaisesti, vaan selkeästi. Monia yhteneviä osia näissä juomissa on, mutta Mikkeller voittaa vahvemmalla humaloinnillaan ja toimivampana kokonaisuutena, josta ei pahaa sanaa pysty sanomaan.

Ostanko jatkossa: Jos tämä  on vuoden 2012 Jaskan paras jouluolut, niin pitäähän tätä lisää ostaa. Samaisen panimon Red/White Christmas laittaa tässä kilpailussa varmasti kampoihin ja todennäköisesti menee edelle.

Mistä: Saatavilla Alkon jouluvalikoimasta 2012

Olutopas.info pisteeni: 40/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *