Oppigårds Oktoberfestbier

Oppigårds Oktoberfestbier

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Tämä ruotsalainen Oktoberfestolut heilahti Alkon hyllyille samalla kolmen muun Oktoberfest bissen kanssa. Tästä nelikosta allekirjoittaneella on ollut maistelussa jo Erdingerin Oktoberfest olut, joka suoriutui oikein mallikkaasti maistelustani eli ei jäänyt juomatta. Nyt maistelussa on sitten monien tykkäämä länsinaapurin valmistama olut. Oluessa ei ole humalointia säästelty ja tämä on aina hyvä asia. Humalalajikkeena käytetty Saaz, jota voi löytää myös herkusta nimeltä Pilsner Urquell. Ei ole epäilystäkään, etteikö tämä olut tulisi maistumaan hyvältä.

Panimo: Oppigårds

Tyyli: Oktoberfest/Märzen (Olisin itse veikannut Pils)

Voltit: 5,3 %

Ulkonäkö: Olemattomalla lyhyt kestoisella vaahdolla varustettu kullankeltaisen värinen olut.

Tuoksu: Vahvasti humaloitu, mäntymetsäinen tuoksu.

Maku: Rapea hienosti ja voimakkaasti humaloitu ruotsalainen Pils eikun Oktoberfest olut. Mäntyisyys tulee maussakin esille ja jonkin verran ruohoisuutta havaittavissa. Helposti nautittava janojuoma. 

Tuomio: Maistuva voimakkaasti humaloitu ruotsalainen olut. Ei mikään perinteikäs Oktoberfest olut tai oikeastaan en löydä paljoa liittettävyyksiä kyseiseen tyyliin. Ei anneta tämän häiritä, koska kyseessä on erittäin onnistunut olut. Hyvä Ruotsi ja hienoa Oppigårds!

Ostanko jatkossa: Saattaahan se yksi puteli vielä lähteä mukaan.

Mistä: Alkosta Oktoberfestien ajan.

Olutopas.info pisteeni: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *