Laitilan Kievari Barley Wine

Laitilan Kievari Barley Wine

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy aloitteli toimintansa vuonna 1995 ja on tälle hetkellä toiseksi suurin suomalainen olutpanimo Olvin jälkeen. Kävin katsomassa Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan nettisivuja ja laskeskelin, että he valmistavat tällä hetkellä 13 erilaista olutta. Seuraavaksi laskin, että olen itse maistellut 21 erilaista Laitilan olutta. En ole päässyt vielä maistelemaan panimon kruununjalokiveä eli Kievari Imperiaalia, joka lukemani perusteella on ehdottomasti panimon paras keitos. Oma suosikkini on ollut tähän mennessä
 Kievari Vehnänen (Alkon versio). Huonoin panimon tuotos on ehdottomasti Laitilan Kievari Mämmi (maitokauppa versio). Tämän Barley Winen tultua Alkon hyllyille, niin mielenkiintoni heräsi ja pullohan piti käydä hakemassa. Kaatelin juoman lasiin ja hieman hiivaa perään.

Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

Tyyli: Barley Wine

Voltit: 8,3 %

Ulkonäkö: Tumma kuparin värinen olut, jonka päällä hetken viipyvä keskimittainen vaahto.

Tuoksu: Makeahkon hedelmällinen tuoksu. Tuoksussa yhteläisyyksiä sahtiin. Hivenen banaania, mutta ei paljoa. Tuoksussa tulee jo ajatus, että nyt on mielenkiintoinen keitos tiedossa.

Maku: Maku vahvistaa tämän mielenkiintoisuuden ja onhan tämä aika jännä tapaus. Kitkerän tunkkainen, hiivainen ja hieman paahteinen. 

Tuomio: Jännä olut. Paras Laitilan olut tähän mennessä, mutta en olekkaan sitä Imperiaalia päässyt maistelemaan. Oikein maukas suomalainen ohraviini.

Ostanko jatkossa: Vaikka tykkäsinkin, niin todennäköisesti en tule ostamaan uudestaan. Tietysti aika näyttää miten käy.

Mistä: Alkosta

Olutopas.info pisteeni: 34/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.