Mikkeller The American Dream

Mikkeller The American Dream

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Kävin tuossa tekemässä viikonlopun ruokaostoksia perjantaina työpäivän jälkeen Joensuun Prismassa ja perinteitä kunnioittaen kävin tiirailemassa oluthyllyt läpi. Prisman olutvalikoima on esimerkiksi Joensuun Pilkon Citymarkettiin verrattuna melko keskinkertainen. Sen voin myöntää, että Prisman valikoimassa on melko paljon oluita, mutta aika peruskamaa. Nyt kuitenkin koin erittäin positiivisen yllätyksen, kun hyllyssä näkyi tämä Mikkeller The American Dream. Arvosteltu Ratebeer.com -sivustolla maailman parhaaksi Premium Lageriksi. Hetkeäkään empimättä pullo hyökkäsi ostoskoriin muiden eväiden sekaan. Pään sisällä oli vain yksi ajatus. Tällä oluella alkaa viikonlopunvietto. Itselläni on jo vuosikaudet ollut käytössä ajatus nimeltä ”perjantain ensimmäinen”. Tämä tarkoittaa, että tarkkaan ja harkiten mietin ja pohdin, että millä juomalla arkipäivien työkiireet voidaan muuttaa viikonlopun ”lepäilyyn”. Ajattelin heti nähtyäni tämän pullon, että nyt on sellainen juoma, että unohtuu työhommat hetkessä. Odotukset tätä juomaa kohtaan olivat muutenkin melko suuret, koska edellinen Mikkeller kokemus Not Just Another Wit oli tajunnanräjäyttävä pakkaus, joka on edelleen omassa Top vitosessa. Tämän kaiken lisäksi jenkkihumaloitu Lager kuullostaa omaan korvaan niin hyvältä, että välittömästi rupeaa kuola valumaan karvaista turpavärkkiä pitkin.

Panimo: Mikkeller

Tyyli: Premium Lager

Voltit: 4,6 %

Ulkonäkö: Valkoinen vahva vaahto kullankeltaisen oluen pinnalla kutsuu kostuttamaan huulia tässä humalien täyttämässä liemessä.

Tuoksu: Tuoksussa tuntuu vahvasti jenkkihumalat, joka on aina erittäin positiivista. 

Maku: Vahvaa jenkkihumalointia. Greippisen kirpeä ja hapan. Samalla hieman mäntymetsäisen havuinen. Saakelin hyvää tämä on

Tuomio: Loistavuutta kerta kaikkiaan. Aivan mahtavan makuinen Lager. Tämä todellakin on maailman paras Lager. Erittäin raikas nautinnollinen olut, jota ei voi kun rakastaa.

Ostanko jatkossa: Käyn hakemassa toisen putelin tässä ihan lähiaikoina. Oli se vaan maukasta.

Mistä: Itse löysin Joensuun Prismasta, mutta kuulin juttua että pitäisi löytyä Prismoista kautta maan. Eli hakekaa omanne ennen kun minä juon ne kaikki 🙂

Olutopas.info pisteeni: 40/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *