Cantillon Gueuze

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Lauantaina 29.9.2012 Avasin Cantillon Gueuzen tupla korkin ja ensimmäisen siemaisun jälkeen pystyin toteamaan, että nyt sitä on tullut maisteltua 400 erilaista olutta. Muutamia viikkoja meni miettiessä, että mikä olisi sopiva 400. olut ja Cantillon Gueuzen tultua Alkon valikoimaan, oli helppo valita kyseinen juoma tälle kunnia paikalle. En ollut ennen tätä Cantillonia maistunut, kuin vasta yhtä Gueuze tyylistä olutta ja sen voitte käydä katsomassa täältä. Selailette kohtaan Flop 5 (paskimmat oluet). Eli en ensimmäisestä kokemastani Gueuzesta tykännyt hirmu paljoa. Tämä antoikin mielenkiintoisen lähtökohdan tälle maistelulle. Olen Olutoppaassakin todennut, että jos Cantillonin tuotos ei maistu suussa hyvältä, niin heitän kyseisen oluttyylin osaltani roskakoriin ja keskityn muihin tyyleihin.Gueuze on Lambic oluttyylin alatyyppi.Gueuze on nuoren ja vanhan lambicin sekoitus, joka on pullotettu. Cantillonin Gueuzessa on käytetty yksi-, kaksi-, ja kolme vuotista lambicia.

Cantillon on Belgiassa sijaitseva pienpanimo, joka on tunnetuimpia lambic oluiden valmistajia. Panimo toimii myös museona, jossa pystyy seuraamaan näiden mystisten oluiden valmistusta. Panimo on perustettu vuonna 1900 Paul Cantillonin toimesta. Hän toimi aluksi lambicsekoittajana ja vuonna 1937 aloitti oman lambic tuotantonsa.

Tarkempaa paneutumista tähän olueeseen voi käydä lukemassa Reittausblogista.

Panimo: Cantillon

Tyyli: Lambic (Gueuze)

Voltit: 5,0 %

Ulkonäkö: Lähes olematon vaahto, joka haihtuu hetkessä kullankeltaisen oluen pinnalta.

Tuoksu: Voimakas hiivainen tuoksu. Tuoksussa on hapanta sitrusmaista aromia ja valkoviinimäisiä vivahteita. 

Maku: Kirpeän sitrushedelmäinen, erittäin kuiva ja melko happaman makuinen olut. Suu välillä miettii, että juodaanko tässä valkoviiniä vai olutta. Mielenkiintoinen ja moniulotteinen maku. Herättää mielenkiintoa, että miltähän voisi maistua muut saman oluttyylin edustajat. 

Tuomio: Jollain ihmeellisellä ja erikoisella tavalla tykkäsin tästä juomasta erittäin paljon.

Ostanko jatkossa: En tiedä ostanko juuri tätä kyseistä Gueuzea, mutta saman tyylin edustajia aion kokeilla.

Mistä: Alkosta

Olutopas.info pisteeni: 37/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *