Anchor Porter

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Jaskan arkistoista kampeaa luettavaksi seuraavanlainen hienous, kuin vuonna 1972 alkunsa saanut yhdysvaltalainen Anchor Porter. Tämä paahteisista maltaista valmistettu tummapintahiivaolut eli portteri on tyyliltään ollut mulle iät ja ajat sellainen mukava nautiskeluolut, jonka kanssa on ollut mukava istuskella pimeässä. Ainoana valona jokuinen kynttilä ja nauttia hetkestä. Vuorottelen yleensä Koffin Portterin, Fuller’sin London Porterin ja tämän arvioinnissa olevan Anchorin Portterin välillä. Ainoa syy tähän on ollut, että kaikista maistelemistani nämä olen kokenut parhaiksi ja miksi juoda paskaa, kun voi juoda näitä hyviä.

Anchor Porter on San Franciscolaisen Anchor Brewing panimon valmistama tumman puhuva olutnautinto. Anchor Brewingia pidetään amerikkalaisen pienpanimokulttuurin uranuurtajina. Panimo on perustettu vuonna 1896, mutta vasta tuossa 70 luvulla alkoi tähänkin päivään asti kestänyt menetystarina, kun Fritz Maytag painavalla lompakollaan pelasti suosikkioluensa tulevaisuuden.


Tyyli: Portteri

Voltit: 5,6 %

Ulkonäkö: Juoma kaatuu lasiin tummana lähes mustana, jossa havaittavissa
hieman ruskeutta. Päälle muodostuu beige kaunis vaahto, joka pysyy hienosti mukana lähes koko maistelusession.

Tuoksu: Makean paahteinen, siirappinen, kahvinen ja suklainen. Tuoksu on hieman miedompi verrattuna Fuller’sin ja Koffin vastaaviin.

Maku: Paahteisuutta riittää vallan mainiosti ja maku on melko makea. Olut on melko kuiva. Karamellisen maltainen.

Tuomio: Oikein mainio makuinen nautiskeluolut. Pronssisijalle menee jos laitetaan nämä kolme tässä arvionnissa mainittua Portteria vastakkain. Helposti juotava olut, mutta tästä kuitenkin puuttuu se jokin, jota näissä kahdessa muussa on rutkasti. Onko se sitten joku pään sisällä oleva ajatus, vaan Fullers’sin ja Koffin Porttereita nauttiessa tulee aina sellainen olo, että nyt juodaan jotain maailmaa mullistavaa ja ainutlaatuista. Anchorista puuttuu juuri se tunne.

Ostanko jatkossa: Ostelenhan minä tätä silloin tällöin.

Mistä: Alkosta löytyy

Olutopas.info pisteeni: 38/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *