Aecht Schlenkerla Helles Lagerbier

Aecht Schlenkerla Helles Lagerbier

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Heller-Trum panimon se ainut tuotos josta ei savumallasta löydy. Tästä juomasta ei kuitenkaan täysin savu ole jäänyt pois, vaan maussa tulee pieni vivahde savua mukana. Onko sitten tämä juoma sitä panimon seinistä kylkeensä raapaissut, niin tiiä häntä, mut kyllä se tuntuu. Ensimmäisen tämä juoma löytyi lasistani muutamia kuukausia sitten ja löydettyäni tämän Prisman hyllystä piti päästä ottaa uudestaan maisteluun ja siitä sitten arviota kehiin.

Tyyli: Helles (Muistaakseni tää on baijerilainen normilageria maltaisempi laakeri. Korjatkaa jos olen väärässä ja monesti olenkin)

Voltit: 4,3 %

Ulkonäkö: Kolmesenttisellä vaahdolla päällystetty vaalean keltainen olut

Tuoksu: Päällimmäisenä tuntuu maltaisuus. Pientä savuisuutta havaittavavissa tuoksussa.

Maku: Pehmeä ja lievästi savuinen. Maltainen. Helposti juotava ja massasta erottuva lager.

Tuomio: Oikein onnistunut olut, joka voisi olla parhaimmillaan rasvaisen kalan esim. lohen kaverina. Pitääpä seuraavan kerran kokeilla uunilohen tai lohimedaljonkien kanssa. Varmasti toimii. Panimon huonoin, mutta en tarkoita että tää olisi huono olut. Heller-Trum panimo vaan sattuu tekemään ainoastaan laadukkaita ja hyviä juomia ja jonkun tulee olla niistä häntäpäässä. Eli hyvvee on!

Ostanko jatkossa: Joo o kyllä vaan tulen uudestaan maistelemaan. Laatutuote

Mistä: Joensuun Prismasta kävin oman pulloni. Näyttäisi löytyvän ympäri Suomea melko monesta Prismasta taikka Citymarketista. Jos tulee vastaan, niin heitä Lapparit, Koffit ja Pirkat takanäppiin ja kokeile tätä.

Olutopas.info pisteeni: 31/50

One thought on “Aecht Schlenkerla Helles Lagerbier

  1. Täsmälleen samaa mieltä: perustasoa parempi Lager, jonka valitsisin mikä päivä tahansa ennen perus Koffi, Lappari akselia. Ja tosiaan outoa, mistä tuo selvä savuisuus sitten tähän tulee? Hmm…
    http://thesoulofwine.blogspot.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *