Chimay Blue

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Belgian ehkä kuuluisimman trappistipanimon vahvin ja suosituin olut. Trappistipanimoita on yhteensä seitsemän ja kuusi niistä sijaitsee Belgiassa ja yksi Hollannissa. Trappistioluet ova munkkien valvonnassa tekaistuja luostarioluita. Tämä arvionnissa oleva ”sininen” on Chimayn panimon (Abbaye Notre Dame de Scourmont -luostarin) vahvin ja omaan makuuni paras tuotos, joka säilyy pullossa vähintään viisi vuotta. Itselläni on tällä hetkellä yksi puteli ikääntymässä kellarissa. Ikääntymisen pitäisi muuttaa makua pehmeämmäksi ja kuivemmaksi. Katsotaan viiden vuoden päästä pitääkö paikkansa, mutta nyt maistellaan tuoretta vuoden vanhaa.

Panimo: Chimay


Tyyli: Belgityylinen Vahva Ale

Voltit: 9,0 %

Ulkonäkö: Tumma punaruskea väri erittäin runsaalla vaahdolla. Vaahto jättää hienon pitsin lasin reunaan.

Tuoksu:
Voimakas tuoksu, jossa yhdistyvät hedelmällisyys ja yrttisyys.

Maku:
Suutuntumaltaan melko hapokkaan oloinen olut. Maussa jatkuu tuoksun hedelmällisyys yhdistettynä tähän hapokkuuteen. Erittäin onnistunut maukas olut.

Tuomio:
Alkon valikoiman parhaimmistoa ja toimii tuoreenakin oikein mallikkaasti. Nautiskelu juoma. Eikun kaataa juoman lasiin ja istahtaa kynttilänvaloon nauttimaan belgialaisten munkkien tuotoksesta. Kyllä ne Belgiassa osaa juomaa tehdä.

Ostanko jatkossa:
Ostan aina kun haluan nauttia hyvästä juomasta.

Mistä:
Alkon hyllyltä löytyypi.

Olutopas.info pisteeni: 42/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *