Stadin Panimo Amarillo Ale

Stadin Panimo Amarillo Ale

Yleistä: Käytiin sitten Amarillossa syömässä ja pitihän se maistella paikan nimikko-olutta. Oluthan on Stadin Panimon varta vasten Amarillo ravintoloille valmistama käsityön tulos. Itselleni Amarillo humalalajike on yksi suosikeistani ja silloin, kun sitä on saatavilla, niin pakkohan se on maistella. Tämä Ale ei sinänsä tehnyt poikkeusta asiaan. Alea pöytään!

Panimo: Stadin Panimo


Tyyli: American Pale Ale (APA)

Voltit: 5,2 %


Ulkonäkö: Ruskean oranssinen, ehkä hieman kuparinen sakea väri. Pieni, mutta paksu vaahto.

Tuoksu:
Kirpeähkö tuoksu, mutta ei hirmu vahva.

Maku:
Heti ensipuraisusta lähtien Amarillon voimakas aromi tuntuu suun joka sopukassa ja maistelijalla kääntyy suu hymyyn. On se Amarillo vaan hyvää. Tämä maku jää vellomaan suuhun vielä pitkäksi aikaa ja se on vaan hyvä asia. Maku on melko kitkerä ja jos on tottunut pelkkää perushuttua juomaan, niin saattaa suu ihmetellä, että mitäs tää on.Hyvää se on!!!

Tuomio:
Amarillo has done it again. Hyvää se vaan oli. Amarillo on toiminut jokaisessa maistelemassani oluessa mainiosti, eikä tämä ravintolan nimikko-olut ei tehnyt sääntöön poikkeusta, vaan herkkua se oli.

Ostanko jatkossa:
Varmasti tulen ostamaan aina, kun on käyntiä Amarillossa ja tätä herkkua on saatavilla.

Mistä: Amarillo ravintolat ympäri maan, mutta joka kuukausi vain rajoitettu erä.  

Tähän loppuun vielä muutama hyvä Amarillo humaloitu olut

 • Mikkeller Not Just Another Wit – Kuuluu omaan top5:seen ja täyttä makujen sinfoniaa
 • Stadin Panimon American Amber IPA – Yksi parhaita suomalaisia oluita
 • Spendrups Pistonhead Low Ridin’ Lager – Ruotsalainen bulkki, halpa ja hyvä

2 thoughts on “Stadin Panimo Amarillo Ale

 1. Mulle on jäänyt epäselväksi, että onko kyseessä oikeasti uusi olut. Näiden stadin oluiden kanssa on harmi, kun Amarillossa tekisi mieli nauttia iso tuoppi. Mutta kahden pienen pullon tilaaminen on jo liian kallista. yhdenkin on, kun laatu ei hääppöinen. 😀

 2. Kyseessä ei ole uusi olut, vaan sitä on ollut saatavilla vaihtelevalla menestyksellä Amarilloissa ainakin pari vuotta. Tarkemmin en osaa sanoa kuinka pitkään sitä on ollut saatavilla.

  Tämä on se olut: http://www.stadinpanimo.fi/amarillo-ale/
  ja kun oluen tietoja katsoi, niin Olutopas.infossa tämä olut osui lähimmäksi: http://olutopas.info/olut/1814/stadin-single-hop-amarillo-pale-ale-4-5pros

  Tuossa olen samaa mieltä, että hinta ja laatu eivät täysin tuotteessa kohtaa. Eli itselläkin jäisi iso tuoppi tilaamatta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *