Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen

Aecht Schlenkerla Rauchbier Weizen

Olutopas.info – Arvio 

Yleistä: Tämä Weizen on maailman kuuluisimman ja parhaan savuolut panimon savuinen vehnäolut. Tilasin tätä herkkua 10 pulloa Weizeniä suoraan panimolta ja hetihän sitä piti maistella. Onneksi vielä päiväksi silloin sattui perjantai, niin pystyi kunnolla paneutumaan tähän uuteen tuttavuuteen.Panimo: Heller-Trum

Tyyli: Savuolut


Voltit: 5,1 %

Ulkonäkö: Samean ja tumman värinen ja vaahtosi, kuin vehnäset yleensä. Ulkonäkö vastasi, kun olisi Märzeniä sekoitettu johonkin hyvään vehnäseen esim Weihenstephaneriin.

Tuoksu:
Erittäin savuinen tuoksu, joka antoi jo osviittaa tulevasta makuelämyksestä.

Maku:
Maku on kuin olisi savusaunassa vuorotellen nuolaissut seinää ja välissä hörpännyt hyvää vehnäolutta. Eli tässä juomassa oli yhdistettynä tuhti savuolut ja raikas vehnäolut. Ensimmäinen pullo tipahti kurkusta alas ilman taisteluita ja suu tykkäsi. Samalla grillissa paistui muutama possunpihvi ja aurinko puski taivaan täydeltä lämpöä takapihan terangille.

Tuomio:
Mahtavuutta suuremmissa määrin. Heittämällä pamahteli omaan top5:seen ja siellä taistelee omasta sijoituksestaan muiden mahtavuuksien kanssa. Onneksi näitä puteleita on vielä kaapissa muutama ja pystyy muulloinkin nautiskelemaan.

Ostanko jatkossa:
Tyhmä kysymys! Tottakai ostan ja suosittelen muillekkin. Jos tykkää vähän edes savuoluesta tai vehnäoluesta, niin kannattaa kokeilla. Jos ei tykkää kummastakaan, niin silti eikun kokeilemaan

Mistä: Ulkomailta

Olutopas.info pisteeni: 42/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *