Mikkeller Not Just Another Wit

Mikkeller Not Just Another Wit

Olutopas – Arvio 

Yleistä: Tanskalaisen Mikkellerin Belgiassa pantu Not Just Another Wit on mielenkiintoinen tapaus.Kyseinen olut on witbier elikkäs belgialainen vehnäolut, mutta tämä olut on jotain aivan muuta, kuin pelkkä belgivehnä. Suurimmat syyt tämän juoman hommaamiseen olivat humalat Amarillo ja Cascade. Tämän lisäksi Reittausblogi.infon hyvä arvostelu toimi myös yhtenä syynä juoman siirtymiseen hyllystä ostoskoriin ja siitä muutaman muuttujan kautta jääkaappiini. Huonoon seuraan tämä TanskaBelgi vehnänen ei joutunut, kun kaapissa odottelemassa olivat Goose Islandin IPA, Schneider Weisse Unser Aventinus (kavereiden kesken TAP6), Franziskaner Weissbier Dunkel, Koffin Portteri ja muutama muu alhaalla oleva ohrapirtelö.

Panimo: Mikkeller

Tyyli: Witbier

Voltit: 7,6 %

Ulkonäkö: Vahva ja erittäin runsas vaahto. Vaalean keltainen, sameahko ja hieman läpikuultava väri

Tuoksu: Tuoksusta päällimmäisenä tulee esille sitrusmaisuus ja yrttisyys.

Maku: Suu on ihmeissään jo ensi puraisulla. Oluen kirpeys/hapokkuus tulee ensimmäisenä esille. Olut on helposti juotava ja maultaan moniulotteinen.  Maussa tuntuu juoman voimakkaampi alkoholiprosentti (verrattuna normi vehnäoluisiin) ja pikku hiljaa lämmittää koko kroppaa. Amarillo ja Cascade ovat huippu hyvä yhdistelmä ja tässä juomassa toimivat mallikkaasti.

Tuomio: Tämä juoma sisältää kaiken mitä erinomainen olut tulisi sisältää. Näyttää hyvältä, tuoksuu hyvältä ja maistuu todella hyvältä. Vielä kun hinta olis alhaisempi, niin sitten tätä voisi useamminkin nauttia. Tämä oli mahtava aloitus jo lusitulle kesälomalle. Kuuluu omaan top5:seen ja ei ihan lähipäivinä ole sieltä tippumassa pois. Tämän kun ostaa perusmäyriksen tilalle, niin saa rahoille paljon enemmän vastiketta.

Ostanko jatkossa: Varmasti tulen ostamaan uudestaan, mutta harvoin.

Mistä: Alkostahan tätä saa

Olutopas.info pisteeni: 43/50 (muutettu pistemäärää uudestaan maistelun jälkeen 45:stä 43:een)

Heinäkuun kesäloman eväitä

4 thoughts on “Mikkeller Not Just Another Wit

  1. Mukava rento olutblogi. Ehkä JaskanKaljojen innoittamana maistan tämänkin oluen, jonka olen tähän asti jättänyt välistä. Jospa tulisi tänään jo vastaan.

  2. Kiitoksia kommentista. Mielestäni ainut oikea tapa käsitellä oluita on rento-ote, koska ei kireällä meiningillä pysty nauttimaan oluesta läheskään yhtä hyvin. Kyllä tuota Mikkelleriä kannattaa maistaa. Hinta on suolainen, mutta antaa maullaan joka pennin tai siis sentin takaisin.

  3. Enpä ole lupauksesta huolimatta tätä vielä juonut. Toivottavasti tulee vielä vastaan.

    1. Sinun pitää pyörähtää Alkossa, niin tulee vastaan 🙂
      Edellisellä maistelukerralla ei enää tarjonnut, niin suurta hekumaa kuin ensimmäisellä kerralla. On tietysti tullut paljon loistavia oluita vastaan ja makuaisti ja makutottumukset muuttuneet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *