Nokian Keisari Birra Chiara

Nokian Panimon uutuuksista seuraavaksi lasiin kaatuu Keisari Birra Chiara. Kyseessä on italialaistyylinen lager. Tuollaisissa lagereissa mieto maku ja helppo juotavuus ovat ykkösasioita. Pari purkkia otin maistoon ja ensimmäisen siemailin katsellessa Italian Serie A -futismatsia ja toisen sitten pizzan kanssa. Alla olevasta arviosta näette tarkemmin, miltä olut maistui. Itse kaipaan oluelta enemmän makua, joten tällaiset lagerit eivät ole meikäläisen juttu. Italian reissuilla lämpimässä säässä toimivat oikein hyvin janojuomana, mutta nyt kun ulkona metrin verran lunta ja kymmenkunta astetta pakkasta, niin toimivuus on eriluokkaa. Pizzan kanssa tällainen olut toimii hyvin, koska se antaa pizzalle pääroolin, eikä peitä sen makuja.

Mikä on sitten pointtina suomalaisella pienpanimolla tehdä tällainen lager? Toki se on mainio taidonnäyte tehdä puhdas vaalea lager, mikä ei oikeastaan maistu miltään. Siinä ei pysty virheitä peittelemään, joten sillä perusteella tuote on aivan erinomainen. Halutaanko tällä kilpailla samassa kategoriassa Peronin ja Birra Morettin kanssa? Itselleni ristiriitainen olut, koska se on kategoriassaan täydellinen, mutta itse en siitä syty. Tämä varmasti tulee myymään hyvin ja uppoaa suomalaiseen makuun, joten senkin puolesta tuote ja sen idea ovat kunnossa. Kysyin kappaleen alussa pointtia ja taisin siihen kappaleen lopussa myös vastata? Hatunnosto panimon suuntaan, koska olut on sarjassaan täydellinen.

Olutarvio:

Pisteet: 21/50

Mistä: Saatu. Jokaisesta saadusta oluesta, minkä arvioin lahjoitan Ukrainan hyväksi euron. Asiasta lisää tämän linkin takaa!


JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

One thought on “Nokian Keisari Birra Chiara

  1. Pystyykö erottamaan Italialaiset maissilaagerit toisistaan? Birra Moretti on ohraisin, Nostra azurro ja Birra Italiana aivan samanmakuisia kuin Mexicon maissiset! Teeppä sokkotesti, kyllä maut erottaa, jos ei heitä Olveja sekaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *