Laitilan Kukko NEIPA

Laitilan Kukko NEIPA

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja sen huomaa mm. siitä, että vähitellen alkaa myös pienpanimoilta tulemaan uutuusoluita. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on julkaissut heidän Kukko-sarjaansa neljä uutta olutta ja jokaisesta on tulossa arviot myös tänne blogin puolelle. Nämä oluet rupeavat valumaan kauppojen hyllyihin maaliskuun aikana. Alla kuva kaikista uutuuksista ja isketään tämä homma käyntiin Kukko NEIPAlla.

Laitilan kevään 2023 uutuudet

Kukko NEIPA on 5,5 % New England IPA, missä humalina Citra, Galaxy, Mosaic ja Simcoe.

”Laitilan Kukko NEIPA on suodattamaton, voimakkaasti aromihumaloitu pintahiivaolut. Sen valmistuksessa on käytetty ohramaltaiden lisäksi vehnämallasta ja kauraa, joten olut on tyylin mukaisesti samea ja suutuntumaltaan pehmeä. Humaloinnissa on keskitytty aromeihin, katkeroiden jäädessä maltillisiksi. Oluessa tulee selkeästi esille hedelmäiset ja trooppiset humalat, joita korostetaan entisestään runsaalla kädellä tehdyllä kuivahumaloinnilla.
Ruokasuositukset: juustot ja voimakkaasti maustetut aasialaiset tai meksikolaiset ruoat ja jälkiruuista juustokakku ja hedelmäiset piirakat.”

Poimittu panimon sivuilta

Olutarvio:

Mistä: Saatu. Kaupoissa maaliskuussa 2023.

Pisteet: 37/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

Laitilan Kukko NEIPA

6 thoughts on “Laitilan Kukko NEIPA

 1. Kunnon NEIPA:lta ei kyllä näytä, mutta Jaska toki aina kehuu Laitilalta saatuja oluita…

 2. Nämä Laitilan uutuudethan löytyy jo Joensuusta Rantakylän Supparista. Maistuukohan miten erille kun omin pikku rahulein ostin!

  1. Täytyypä itsekin käydä purkit ostamassa ja maistaa, onko siinä eroa jos omin pikku rahulein ostaa. Laitan tähän sitten arvion.
   10 ja puolivuotta näitä oluita arvioinut, niin eipä ole missään vaiheessa tarvinnut minkään asian vaikuttaa siihen, miltä se minusta maistuu.
   Täytyy kuitenkin testata, että onko sillä vaikutusta.

 3. Jep, tyhjentävästi vastattu. Itseä lähinnä huvittaa kun satunnaisseurannalla löytyy välillä näitä ilmaisista nilittäjiä blogissasi/muualla somessa. Ja kyllä, itselin toisinaan saan työn puolesta näytteitä mutta valtaosa tulee ostettua eikä se vaikuta omaan mielipiteeseeni yhtään mitenkään.

  Nautitaanhan hyvistä oluista ja mielipiteet on just vain niitä omia 🙂

 4. Meillä tää lasissa just nyt ja on mauttomin ”neipa” mitä ikinä oon maistanu. Ei humalan häivääkään. Ei jatkoon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *