Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi!

105-vuotias Suomi juhlistaa tänään itsenäisyyspäiväänsä. Itsenäisyys on meille suomalaisille ollut vuosikymmenien ajan itsestäänselvyys ja onhan se jokaisen valtion selkäranka, minkä ympärille pystyy rakentamaan turvallisen elinympäristön. Venäjän hyökätessä Ukrainaan, sitä on alkanut ymmärtämään kuinka itsenäisyyskään ei välttämättä enää olekaan niin itsestäänselvyys. Tälläkin hetkellä vuonna 1991 itsenäistynyt Ukraina ja sen yli 40 miljoonaa kansalaista taistelevat juuri oman maansa itsenäisyydestä.

Jokainen itsenäisyyspäivä valmistan perheellemme jotain hyvää ruokaa ja ruoan kanssa nautiskelen jonkun suomalaisen pienpanimon olutta. Tänä vuonna teen juomavalintaan poikkeuksen. Illallisella ruokajuomana minulla on ukrainalaisen Obolon -nimisen panimon Premium Lager! Tämä on vain pieni osoitus tuestani Ukrainaa kohtaan. Toinen kynttilöistä on sytytetty itsenäisen Suomen kunniaksi ja toinen itsenäisyydestään taistelevan Ukrainan kunniaksi!

Ruokana meillä oli Tornion Panimon Lapland Red Alella maustettua härkäruukkua, valkosipulipaahdettuja perunoita ja timjamiporkkanoita. Jälkiruokana vaimon valmistamaa mustikka- ja vaniljakiisseliä.

Hyvää itsenäisyyspäivää Suomi ja voimia taisteluun teidän itsenäisyytenne puolesta Ukraina!

Jos sinä haluat olutta ostamalla tukea Ukrainaa, niin ostakaa Obolon Premium Lageria. Tästä asiasta tarkemmin videolla: Olutposti – Voiko olutta juomalla auttaa Ukrainaa?

Jos haluat tukea Ukrainaa, niin tässä alla linkki eri avustusjärjestöihin:

Olutposti – Älä unohda Ukrainaa! Tässä lista avustusjärjestöistä

Tässä arvioni oluesta: JaskanKaljat – Obolon Premium Lager

Tarkempi resepti ruoasta on tulossa blogiin huomenna! Linkki tulossa myös tähän!

Olut on ostettu Joensuun K-Citymarketista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *