Obolon Premium Lager

En muista, että olisin aikaisemmin maistanut ukrainalaista olutta, mutta nyt sitä pääsen maistamaan. Kaikki varmasti tietävät tilanteen Ukrainassa ja sen, että he tarvitsevat kaiken avun, mitä vaan voi tarjota. Domaine Wines Finland toi auttamisen halusta ukrainaisen Obolon -nimisen panimon Premium lagerin Suomeen. Olut on saatavilla reilun kuukauden ajan Suomessa ja blogijutun loppupuolella näkyy tarkemmin, mistä olutta saa. Hieno teko Domaine Wines Finlandin osalta ja käykäähän te kaikki hakemassa olut maistoon!

”Obolon on Ukrainan suurin itsenäinen panimo. Se sijaitsee Obolonin kaupunginosassa Kiovan ulkopuolella, josta tulee myös panimon nimi. Obolonilla on tuotantolaitoksia eri puolella Ukrainaa, joista osa on edelleen suljettuna Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksesta. Panimon historia linkittyy Moskovan olympialaisiin, koska 1980 kisoja varten rakennettiin Obolonin ensimmäinen panimo, joka oli niemeltään Kiovan panimo numero 3. Panimo yksityistettiin vuonna 1993 ja vuonna 1996 se alkoi tuottamaan tölkkiolutta ensimmäisenä Ukrainalaisena panimona. 2000-luvun alku oli yritykselle nopean kehityksen aikaa. Tilanne Obolonilla muuttui radikaalisti Venäjän hyökkäysodan alkaessa, kuten koko Ukrainan kansalle. Nykyään tuotanto toimii vajaalla kapasiteetillä ja kaikki ylimääräinen ohjataan tukemaan Ukrainan kansaa. Olemme Domainella poikkeuksellisen ylpeitä kun saamme tehdä Obolonin kanssa yhteistyötä.”

Maahantuojan sivulta

Olutarvio:

Mistä: Olut saatu. Saatavilla S-ryhmän, Keskon ja Tokmannin myymälöistä, sekä noin 30 eri ravintolasta eri puolella Suomea. Noiden lisäksi myös useista Alkoista ja heidän tilausvalikoimasta. Tässä linkki Alkon sivulle.

Pisteet: 30/50

JaskanKaljat -olutarviot luettavissa etukäteen Pint Please -sovelluksen
kautta. Lataa sovellus älypuhelimeesi ja ota JaskanKaljat seurantaan.

Lataa sovellus puhelimeesi, joko Google Playn tai App Storen kautta. Linkit
alla.
Google Play – Pint Please
App Store – Pint Please

2 thoughts on “Obolon Premium Lager

  1. Haluaisin pitää tästä oluesta enemmänkin, Ukrainasta tulee monta omaa suosikki yhteyettä (Raskasta musiikkia). Mutta hieman jotenkin, hmm, ekasta maistelusta jäi jotenkin liian valju suutuntuma. Oluessa on mukana riisiä? se maistuu tuossa minusta liiankin selkeästi siihen tottumattomana. Ei siis huonokaan, varmaan sopisi tälläisenä raikkaana enempi kesään kun kylmään syksyyn. 3/5 ihan sopiva arvio.

    Jostain syystä luulin että tämä on joko tullut jäädäkseen, tai että se on ollut vakiovalikoimissa jo valmiina mutta ”piilossa” enpä tiennytkään että sitä on vain rajoitettu aika saatavilla!

    Avasin nyt vielä uuden tölkin tätä kommenttia kirjottaessa, jotta voin päivittää ”tuomioni” hmm maistuu miltein erilaiselta kun viimeksi, tämä on vähemmän kylmää nyt, ja maut erottuu enemmän… en silti osaa oikein sanoa muuta kuin että hyvin ohraleipäinen ja makea. Se on kuin voideltu ohraleipä, aika hyvää – ansaitsee tuon 3/5 nyt täydellisemmin, kun hetki sitten vielä epäröin. Ehkä se paranee kerta kerralta?

  2. No erittäin hyvää see oli ja maistui. Saa muuten Espoon torilta siitä vanhasta Britannian tiloista. Ei muista uutta nimeä. Sinne vaan tukea Ukraina. 💪👍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *