Heilit vastakkain: Panimo Honkavuori Heili vs. Viskitynnyrissä Kypsytetty Heili

Nyt asettuvat Heilit vastakkain ja katsotaan onko tavallinen Heili vai viskitynnyrin kanssa hengaillut Heili parempi? Panimo Honkavuoren Heili on 6,6 % vehnäolut ja itse olen tykännyt kyseistä olutta siemailla, koska siinä on vahvoja sahtimaisia vivahteita. Tätä perusversiota vastaan asettuu kaksi kuukautta Laphroaig -viskitynnyrissä vieraillut samainen olut. Otetaanpas selvää miltä nämä maistuvat ja kumpi on parempi?

Panimo: Panimo Honkavuori

Panimon sivut: www.honkavuori.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Vehnäale

Voltit: 6,6 %

Katkerot: 23,0 EBU

Fiilikset:

Heili:
Makeutta ja syvää banaanisuutta. Paljon sahtivivahteita. Ei monia elementtejä, mutta siellä on juuri oikeat palaset kohillaan.

Pyöreähkö ja samettinen suutuntuma. Makeus ja bansku ovat päällimmäisenä. Hiilihappotaso melko alhaalla ja se tuo yhä enemmän sahtimaisuutta esiin. Joensuusta harvoin saa sahtia, mutta tämä on loistava sahdinkorvike pahimpaan puutteeseen.

ViskiHeili:
Kuivan puoleinen ja tynnyri selkeästi esillä. Viskisiä vivahteita, mitkä jättävät normiversiosta tutun banaanin taustalle. Täysin erilainen tuoksu kuin normiHeilissä. Tästä puuttuu myös makeus tai oikeastaan tästä puuttuu kaikki mitä normaalisti Heilissä on.

ViskiHeili on maultaan melko outo tapaus. Sekavasti siinä on banaani ja makeus, mutta myös kuivuutta ja tynnyriä. Viskikin tulee esiin. Tässä oluessa turpeinen savuisuus taistelee banaania vastaan, eikä kumpikaan anna periksi. Eivätkä ne myöskään keskenään toimi. Onhan tämä mielenkiintoinen olut maistettavaksi, mutta omaan suuhuni ei vaan toimi. Tässä myös vaikuttaa se, että normiHeili toimii loistavasti omaan suuhun, niin tämä tynnyriversio ei voi yltää samaan. Syy miksei voi yltää on se, että tässä kaikki Heilin vahvuudet jäävät tynnyrin taustalle.

Tuomio:
Näitä kahta, kun maistelee rinnakkain, niin ei ole mitään epäselvyyttä kumpi on parempi olut. Heili ilman tynnyriä on loistava olut, mutta ViskiHeili on yksinkertaisesti sanottuna epäonnistunut. Tynnyri ei tuo Heilille mitään lisäarvoa, vaan ainoastaan vie sitä nykyloistoa melko kovalla kädellä. Suositukseni onkin nauttia lasillinen Panimo Honkavuoren Heiliä ja sitten pistää toiseen lasiin Laphroaig -viskiä. Erillään toimivat vähintäänkin 100 kertaa paremmin kuin yhdestä lasista.

Mistä: Ostettu panimon olutpuodista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *