Pyynikin Citra vs. Mosaic vs. Cascade

Pyynikin Brewing Company on nyt valmistanut kolmea lageria, missä mennään maltaiden osalta perus pilsner-linjalla ja jokaiseen valittu eri humala. Mosaic Lager ja Citra California Lager ovat nyt saaneet kaverikseen uuden Cascade Lagerin. Otin nämä kolme maistoon rinnakkain, kun halusin tietää niistä parhaimman. Tässä alla selviää, että mikä näistä on minun suosikkini!

Panimo: Pyynikin Brewing Co.

Panimon sivut: www.pyynikin.com

Voltit:
Citra California Lager: 5,0 %
Mosaic Lager: 4,7 %
Cascade Lager: 4,6 %

Katkerot:
Citra California Lager: 25 EBU
Mosaic Lager: 30 EBU
Cascade Lager: 26 EBU

Humalat:
Citra California Lager: Citra
Mosaic Lager: Mosaic
Cascade Lager: Cascade

Maltaat:
Kaikissa: Pilsner

Fiilikset:

Tuoksu:
Citra:
Tuoksultaan melko olematon. Sitruksisuutta, mutta maltaisuus hyvin piilossa. Onpas tunkkainen tapaus.

Mosaic:
Raikas ja yrttinen tuoksu. Hyvin virkistävä. Kutsuu maistelemaan.

Cascade
Menee samalla raikkaudella, kuten Mosaic ja saa kaverikseen sitruksisuuden. Hyvää tekoa!

Tuoksun voittaja:
Tuoksussa voiton vie kolmikon uusin eli Cascade. Raikas ja mukavan sitruksinen. Mosaicia virkistävämpi. Citrasta ei viiksi mainita yhtään mitään.

Maku:

Citra:
Makeahko ja kepoiset hiilihapot. Maultaan hyvin tunkkainen. Ei tarjoile mitään sellaista, että tätä haluaisi juoda tai en keksi tilannetta & ruokaa tällaiselle oluelle. Heikko esitys. Citra on humalana hieno, mutta tähän sitä hienoutta ei ole saatu mitenkään tuotua.

Mosaic:
Tuoksun raikkaus jatkuu myös suussa makujen osalta. Mosaicin yrttisyys tulee hienosti esille ja kaikki maut ovat hyvässä tasapainossa. Hyvä vaalea lager, mikä on nyt itselläni useamman kerran osunut maistuvana maaliin eli laatu alkaa olla tasaisempaa kuin aikaisemmin?

Cascade:
Cascade Lager tulee ja iskee Mosaic Lagerille luun kurkkuun. Hienosti purevaa sitruksisuutta ja täydellinen raikkaus. Cascaden rinnalla, jopa Mosaic Lager tuntuu tunkkaiselta oluelta, vaikkei sitä ole. Cascade Lager nousee tästä kolmikosta kaikkein positiivisimmin esille hyvällä juotavuudella ja virkistävällä kokonaisuudellaan.

Maun voittaja:
Ehdottomasti Cascade Lager. Hieno sitruksinen lager ja loistava juotavuus.

Voittaja:
Voittajasta ei taida jäädä epäselvyyttä, kun Cascade vie kummankin yllä mainitun kohdan. Cascade Lager on tämän kolmikon ylivoimainen voittaja ja tulee näistä jäämään useimmin omaan ostoskoriini.

Mistä: Ostettu ympäri Joensuuta.

Mikä on sinun suosikkisi?

One thought on “Pyynikin Citra vs. Mosaic vs. Cascade

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *