Futista ja bisseä: 10.4.2021 El Clásico ja olutvinkit matsiin

Tässä jutussa höpisen jalkapallosta ja oluesta eli jos et välitä jalkapallosta, niin sitten kannattaa suunnata lopussa olevien olutvinkkien pariin. Jos tykkäät jalkapallosta, niin sitten eiku vaan lueskelemaan ajatuksiani.

Jutussa menemme kohti 10.4.2021 pelattavaa El Clásicoa ja heitän muutamat olutvinkit kyseistä matsia ajatellen. Tämä blogikirjoitus syntyi siitä, kun Livetulokset -niminen palvelu otti minuun yhteyttä ja kysyi voisinko kirjoittaa jutun missä muutama olutvinkki penkkiurheilua silmälläpitäen. Livetulokset on oman puhelimeni ylivoimaisesti käytetyin sovellus, joten mielelläni rupesin kirjaamaan ajatuksiani ylös. Elikkäs mennään itse asiaan. Kyseessä ei siis ole mikään kaupallinen yhteistyö, vaan heitetty idea mahdollisesta mielenkiintoisesta jutusta.

Livetulokset on ladattavissa puhelimeen Appstoren tai Google Playn kautta.

Jalkapallo on ollut lapsesta asti yksi suurimmista intohimoistani. Olen fanittanut pikkupojasta asti Juventusta ja Real Madridia, joten siltä osin on jo yli 25 vuoden kokemus penkkiurheilusta ja fanittamisesta. Kuopiossa tuli käytyä opiskelemassa ja sieltä mukaan tarttui KuPS. Sitä fanitusta takana on jo reilut 13 vuotta.

Oma jalkapallon pelaaminen ei koskaan noussut puulaakisarjoja korkeammalle ja loppui siihen, kun polvi sanoi sopimuksensa irti. Nyt onkin voinut keskittyä vieläkin paremmin sohvan pohjalta seuraamaan jalkapalloa. Teksti-TV olikin nuoren Jaskan parhaita ystäviä, kun tuli käytyä läpi jalkapallotulokset, mutta älypuhelinaika toi mukanaan sovelluksen, mitä tulee käytettyä puhelimessani kaikkein eniten. Yllä mainitsinkin, että Livetulokset on puhelimeni käytetyin sovellus ja sen avaankin joka aamu ensimmäisenä. Kun en pysty joskus katsomaan jalkapallomatseja, niin Livetulokset ilmoittaa otteluiden maalit piippaamalla taskussani.

Kaksi ikimuistoista El Clásicoa
Tämä suurista suurin jalkapallo-ottelu pelataan vähintään pari kertaa vuodessa ja itsellä se herättää ne kaikkein suurimmat tunteet, kun oma joukkueeni Real Madrid kohtaa pahimman vihollisensa Barcelonan. Vuosien varrella nämä kohtaamiset ovat harvoin jättäneet pelaajia ja katsojia kylmäksi. Ikimuistoisin matsi minulle on varmasti vuonna 2016 pelattu El Clásico. Pääsin kyseisestä ottelua katsomaan Unibetin kutsumana heidän Mancaveen ja Real Madrid lopulta voitti Ramosin punaisesta kortista huolimatta Ronaldon viimehetken maalilla 2 – 1. Tässä linkki tarkempiin fiiliksiini kyseistä reissusta: Olutta ja El Clásico

Toinen ikimuistoinen El Clásico on vuonna 2014 pelattu ottelu (vaikka tappio tulikin). Ottelu pelattiin Madridissa ja värikkäiden vaiheiden jälkeen päättyi Barcelonan 4 – 3 voittoon. Ottelun ratkaisivat Ramosin punainen kortti ja Messin kolme maalia. Oman joukkueen tappiosta huolimatta hieno jalkapallo-ottelu on aina hieno jalkapallo-ottelu.

Lähtökohdat 10.4.2021 El Clásicoon
10.4.2021 ottelu tarjoilee erittäin jännittävän tilanteen. Koko kauden sarjaa dominoinut Atletico Madrid on ruvennut pahasti yskimään ja Barcelona hengittää jo yhden pisteen päässä. Real Madrid väijyy kahden pisteen päässä Barcelonasta. Ottelun voittaja tuleekin olemaan ison askeleen lähempänä koko La Ligan voittoa. 

Barcelonalla on otteluun paremmat lähtökohdat. He pääsevät otteluun levänneenä, kun viimeinen peli oli maanantaina Valladolidia vastaan. Real Madridilla oli tiistaina Mestarien Liiga -ottelu Liverpoolia vastaan, mikä varmasti tulee näkymään myös lauantain peliesityksessä. Real Madrid voitti Liverpoolin näytöstyyliin, mikä varmasti antaa pientä lisäboostia myös Barcelonaa vastaan, vaikka nykyformissa oleva Liverpool ei olekaan mikään suuri mittari. 

Loukkaantumisten osalta Barcelonalla on myös etulyöntiasema, koska madridilaisten puolustuksesta on poissa kolme ykköskokoonpanon puolustajaa. Tässä tullaankin siihen, että Sergio Ramosin poissaolo voikin olla se mihin Los Blancos voi tässä pelissä kaatua. Pelkkä Ramosin läsnäolo kentällä rauhoittaa joukkueen, eikä siellä suoraan sanottuna kukaan edes uskalla lähteä mokailemaan. Toisaalta Ramosin läsnäolo kentällä voi pahimmassa tilanteessa kaataa Realin, jos kasetti ei kestä. Vaikka Ramosin joulukorttien ottaminen on ollut laantumaan päin, niin uran 25sta punaisesta kortista viisi on tullut juuri Barcelonaa vastaan.

Barcelona taas elää ja kuolee Messin kautta. Joukkue on täysin Messin varassa ja kun hän pelaa, niin todennäköisesti Barcelona voittaa ottelunsa. Messi on myös tehnyt ylivoimaisesti eniten maaleja El Clásicoissa ja 26 maalia on kyllä ehdottomasti hatunnoston arvoinen määrä.

Voitti kumpi joukkue tahansa, niin kiivas kamppailu on tulossa. Tällainen ottelu vaatii myös penkkiurheilijalta kunnon eväät, joten heitätäänpäs kolme olutvinkkiä tätä ottelua varten. Nämä oluet toimivat kyllä varmasti muussakin penkkiurheilussa.

Ottelu näkyy ainakin C-Moren kautta.

Jaskan El Clásico olutvinkit

Ennen ottelua:

Nokian Keisari Micro Wehnä

Tyyli: Hefeweizen
Voltit: 2,8 %
Fiilikset:
Ennen ottelun alkua aloitetaan nesteytys ja otetaan janojuomana Nokian Panimon uutuus Keisari Micro Wehnä. Tämä 2,8 % kevyt vehnäolut on mitä parhain juoma janoon. Banaaninen, karamellinen ja hieman suklainen olut tarjoilee reilusti makua, mutta sopivan keveyden. Tämän oluen kautta on mukava lähteä seuraamaan ottelua.

Ensimmäinen puoliaika:

Pyynikin Cascade Lager

Tyyli: Premium lager
Voltit: 4,6 %
Fiilikset:
Ensimmäinen puoliaika isketään käyntiin ja vauhtia varmasti riittää, niin että hiki alkaa tulla jopa kotisohvalla. Oluiden osalta lasiin kaatuu raikas vaalea lager, minkä on valmistanut Pyynikin Brewing Company. Olut on heidän uutuus nimeltään Cascade Lager. Raikas sitruksinen lager, missä sopivasti maltaisuutta. Tällä oluella pärjätään mukavasti ekan puoliajan tiukat tilanteet.

Toinen puoliaika:

Maku Brewing Auervaara IPA

Tyyli: New England Pale Ale
Voltit: 5,5 %
Fiilikset:
Toinen puoliaika starttaa ja nyt on aika virittäytyä viimeistä nelkytviisminuuttista varten kaatamalla lasiin Maku Brewingin Auervaara. Hedelmäinen ja aromikas makuelämys on tämän hetken yksi hienoimpia oluita maitokauppojen valikoimassa. Hieno ottelu tarvitsee loppuun hienon oluen. Auervaaran parissa onkin mukavaa nautiskella peli loppuun asti. Olen miettinyt pystyykö kesäisen aurinkoisen päivän ja terassifiiliksen purkittaa? No Maku Brewing on tällä oluella juuri tehnyt sen!

Voi olla, että joskus jatkossakin tulee tällaisia futis & bisse -juttuja tai sitten ei!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *