Suomen paras belgiolut? Kimito Brewing 300 Triple

Kimito Brewing 300 Triple

Otsikko alkaa kysymyksellä ja siihen lähdemme hakemaan vastausta. Kimito Brewing on oluillaan vakuuttanut allekirjoittaneen jo lukuisia kertoja. Mm. vähän aikaa sitten arvioimani RyeWine sai niin hyvät pisteet, että nousi Jaskan Top oluet Suomesta -listalle. Tässä linkki top-listaukseen!

Nyt sitten maistossa juuri äskettäin Alkon hyllyihin saapunut 300 Triple ja kyseessä on Kimito Brewingin 300. oluterä. Panimo sijaitsee Suomen sokerin aikoinaan valmistamissa tiloissa, joten siirappiakin on käytetty tässä oluessa reilusti. 400 litraa kohden meni 12 kiloa. No eiköhän lähdetä maistamaan?

Panimo: Kimito Brewing

Panimon sivut: www.kimitobrewing.com/fi/

Maa: Suomi

Tyyli: Tripel

Voltit: 9,0 %

Katkerot: 23,0 EBU

Fiilikset:
Tuoksu on huumaavan hieno ja belgialaisten oluiden fanille herahtaa vesikielelle. Tuoksussa on makeutta ja sopiva kuivuus. Belgihiivaa hivelee sieraimia ja tuo esiin hedelmäisyyttä. Mausteinen ja hieman jopa parfyyminen.

Maku on täydellisessä tasapainossa. Samanaikaisesti suussa tuntuu siirappinen makeus, mausteisuus, hedelmäisyys ja loppuveto menee kuivaksi. Tummaa hedelmää ja täyteläisyyttä. Parasta tässä oluessa on makujen harmonia. Kaikki on juuri kuin pitää, eikä mikään rönsyile.

Otsikossa oli kysymys ja tässä teille vastaus. Kimito Brewingin 300 Triple on tämän hetken paras belgityylinen olut! Monien suomalaisten pienpanimoiden valmistamien belgioluiden osalta ajattelen, että ollaan lähellä aitoa belgifiilistä, mutta nyt olemme aivan siellä ytimessä. Suuren suuri suositus, jos olet belgialaisten oluiden ystävä tai/ja tykkäät vaan hyvistä oluista. Elikkä periaatteessa tuo otsikossa oleva kysymysmerkki on aivan turha!

Kimito Brewing on omilla esityksillään noussut minun kirjoissani yhdeksi aivan kärkipään pienpanimoksi Suomessa. Nyt rupeaa löytymään loistavaa ammattitaitoa lähes tyyliin kuin tyyliin.

Mistä: Saatu. Löytyy Alkosta.

Kuvausvekotin: OnePlus 8

Maista jos tykkäät belgialaisista oluista. Tykkäät oluista, mistä löytyy makeutta ja kuivuutta.


Pisteet:

Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 42/50

Näillä pisteillä Kimito Brewing 300 Triple tulee nousemaan Jaskan Top oluet Suomesta -listalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *