Robinsons Trooper Fear Of The Dark Stout

Robinsons Trooper Fear Of The Dark Stout

Iron Maiden on yksi omista suosikkibändeistäni, ellei jopa se kaikkien ykkönen. Olen fanittanut bändiä jo 20 vuotta ja nyt tulen ottamaan maistoon useamman Iron Maiden oluen. Iron Maidenin oluet valmistaa brittipanimo Robinsons Brewery ja ensimmäisenä lasiin kaatuu legendaarisen ”Fear Of The Dark” -kappaleen kanssa saman nimen jakava Fear Of The Dark Stout.

Fear Of The Dark on vuonna 1992 julkaistun samannimisen albumin viimeinen kappale. Oma Iron Maiden aikani alkoi ”vasta” vuonna 2001, kun olin 15-vuotias. Tämä biisi on noussut yhdeksi suosikikseni ja on varmasti yksi niistä eniten kuunneltuja musiikkikappaleita koko elämäni aikana. Se fiilis mikä nousee kappaleen kohdassa 1min 42sek, kun biisi lähtee oikein kunnolla käyntiin, on suurimpia tuntemuksia mitä musiikki voi tarjota.

Fear Of The Dark Stout on 4,5 % brittistoutti ja ensimmäinen stout panimon Trooper -olutsarjassa. Lähdetäänpäs tutustumaan, onko olut lähellekään yhtä klassikko, mitä esikuvana oleva musiikkikappale?

Kuva: www.ironmaiden.com

Panimo: Robinsons Brewery

Panimon sivut: https://www.robinsonsbrewery.com

Iron Maiden olutverkkokaupan sivut: https://www.ironmaidenbeer.eu/en/

Maa: Englanti

Tyyli: Stout

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 34,0 EBU

 

Fiilikset:
Liukuva tuoksu, missä suklaata ja kahvia. Paahteisuus hyvin pitkä ja kuivahko.

Makujen puolella tulee esiin melko reilun tuntuinen humalointi, mitä kuiva paahteisuus seuraa. Runko on prosentteja vahvempi ja kahvi selkeästi esillä. Rungossa vehnä tuo pyöreyttä ja antaa sellaisen kuvan, että nyt on 4,5 prosentteja vahvempi olut kyseessä. Tyylikäs olut tyylilajissaan ja tekee kyllä kunniaa tälle ikoniselle biisille, vaikkei voikaan täysin täyttää biisin rakentamia valtavia saappaita!

Mistä: Saatu. Iron Maiden oluet voit tilata osoitteesta: https://www.ironmaidenbeer.eu/en/

Kuvausvekotin: OnePlus 8

Maista jos tykkäät kahvista, suklaasta ja paahteisuudesta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 36/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *