Nokian Keisari Radler Dry Lemon

Nokian Keisari Radler Dry Lemon

Radler eli Saksaksi pyöräilijä on myös juomasekoitus, mistä löytyy puolet lager-olutta ja puolet sitruunalimonadia. Juoma on ollut vuosikymmeniä mm. pyöräilijöiden suosiossa ja itsekin olen näitä kippaillut yhden jos toisenkin pyöräilylenkin jälkeen. Suomesta on löytynyt valmiita radlereita, mutta ne ovat olleet kautta linjan aivan karmean makuisia. Itsellä ne ovat tökkineet liian makeuden ja huonojen raaka-aineiden takia. Jos yhdistetään kehno lager ja liian makea sitruunalimonadi, niin lopputulos on kaikkea muuta kuin raikas.

Rukouksiini on vastattu Nokian Panimon suunnalta ja sieltä on tullut Keisari Radler Dry Lemon. Olenkin kaipaillut kuivaa ja raikasta janojuomaa, koska eihän sitä aina jaksa vettä lipittää. Nokian Panimon sivuilla kuvataankin juomaa näin ”Nyt ei sokerilla kikkailla, kun yhdistettään ryhdikkääseen olueen sitruunan kirpeys. Eikä sitten muuta kun kaveri tangolle, jalat polkimille ja menoksi. Radlerilla ylivoimaisesti raikkaimmat kyydit.” Tää on jo maistamatta sitä mitä olen odottanut, mutta siirrytään kuitenkin maistamaan, että voin rakentaa oman tuomioni.

Panimo: Nokian Panimo

Panimon sivut: www.nokianpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Radler

Voltit: 2,8 %

Katkerot: 10 EBU

Humalat: Magnum, Perle ja Spalter Select

Maltaat: Pilsner

 

Fiilikset:
Tuoksu on pirteä ja kirpeän sitruksinen ja tarjoilee kevyttä maltaisuutta. Lupailee hyvää.

Purevan kirpeä sitrus ja virkistävä liukuvuus. Tykkään tämän juoman kuivuudesta, mikä lisää entisestään hyvää juotavuutta ja tekee tästä juomasta sellaisen minkä voi vetäistä janoon parilla hörpyllä. Alkuun sitrusvoittoinen juoma taittuu loppua kohti siman tapaiseen makuun ja pieneen viljaiseen maltaisuuteen.

Otin radlerin maistoon myös 40 kilometrin pyöräilylenkin jälkeen ja tällä tavalla se silloin toimi:
Uskomattoman virkistävä. Sitrus yhdistettynä kuivuuteen rakentavat loistavan juotavuuden tälle janojuomalle. Kunnon lenkin jälkeen Radler Dry Lemon häviää hetkessä virkistäen kehoa ja mieltä. Tämän juoman takia täytyy hommata erillinen olutkaappi, mikä tulee olemaan aina täynnä tätä juomaa.

Mistä: Saatu panimolta ja olen kyllä käynyt jo kaupastakin hakemassa.

Maista jos tykkäät kuivasta, sitruksisesta ja kevyestä janojuomasta. Et halua liian makeaa juomaa. Pyöräily tai juoksulenkin jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *