Hartwall Lahden Erikois Mild Ale

Hartwall Lahden Erikois Mild Ale

Hartwall julkaisi Lahden Erikois -sarjaansa mild alen ja kyseessähän on tyylilaji, mitä ei juurikaan Suomessa ole näkynyt, paitsi harvoissa ja valituissa real ale -hanoissa. Otin tämän oluen maistoon ja harmi, ettei tälläkään kertaa oikeaa mild alea nähty.

Hartwallin sivujen perusteella kyseessä on Lahden Erikois Pale Mild Ale, mutta tölkin mukaan se on Erikois Mild Ale. Oluen kun kaataa lasiin, niin kyllä se pale on.

Panimo: Hartwall

Panimon sivut: www.hartwall.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Mild ale?

Voltit: 3,8 %

Katkerot: 30 EBU

Humalat: Topaz ja Galaxy

Fiilikset:
Tuoksussa kevyttä sitrushedelmää ja mausteisuutta.

Tää on tällainen kevyt pale ale, missä vetinen runko ja sitruksinen humalointi. Runkoa saman verran kuin 2,5 pinnaisissa oluissa. Ostaako tämän vai yli euron halvemman Olvin Rye Mild IPA:n tai Hi-Hop Mild IPA:n? Helppo kysymys. Noissa Olvin tuotteissa on jopa enemmän runkoa ja makuakin löytyy enemmän pienemmillä prosenteilla.

Mikä tästä tekee mild alen? No onhan tämä mieto ale-olut, mutta en minä suoranaisesti tästä mild ale -tyylilajia tunnista. Prosenteiltaan menee kyllä tyylilajin sisälle, mutta muuten menee kyllä metsään. Tämä on siis minun mielipiteeni ja kokemukseni tyylistä. Tässä on liikaa hiilihappoja, tämä on liian vaalea väriltään, liian vähän maltaisuutta ja liikaa humalointia. Tokihan tuonkin mild alen alta löytyy varmasti monenlaista ja jos panimo valmistaa miedon ale-oluen, niin miksi muuksikaan sitä voisi kutsua kuin mild aleksi? Jos tämä olisi ollut Lahden Erikois Session IPA tai Lahden Erikois Micro-IPA, niin mielestäni olisimme osuneet lähemmäksi totuutta.

Ei tässä muuta vikaa ole, kuin väärä nimi, kehno maku ja tölkki järkyttävän värinen. Muuten ihan ok!

Mistä: Ostettu S-Market Niinivaara (Joensuu)

Maista jos tykkäät sitruksisestä kevyestä oluesta.

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 24/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *