A. Le Coq Kontula Keijo-Lager

Keijo on herättänyt paljon keskustelua oluenystävien keskuudessa. Oma ajatukseni asiaan on, että jokainen tekee kuinka, parhaakseen näkee ja näin ovat varmasti Kontulan Oluttehtaan puolellakin tehneet. Maku kuitenkin ratkaisee ja siitä minä rupean ottamaan selvää.

Lyhyesti:

Lyhyesti kerrottuna Kontulan Oluttehtaan Keijo -juttu menee näin. Kontulaan on perustettu Kontulan Oluttehdas -niminen yritys, mikä valmistuttaa oluensa Virossa A. Le Coqin panimolla. Olutta on tarkoitus tuottaa 100 000 litraa kuukaudessa, joten mistään pienestä puuhastelusta ei ole kyse. Keskustelua on mm. herättänyt alla oleva mainoskuva, missä puhutaan ”Suomen puhtain ja paras lager?” Lauseen perässä on kysymysmerkki, joten tässä ei väitetä sen olevan kumpaakaan, mutta ehkä se kuitenkin pitäisi olla ”Puhtain ja paras Suomessa myytävä lager?” Pointtina tässä on lähinnä se, että vaikka oluttölkissä lukee, että olut on valmistettu Virossa, niin oluen ostajista kuitenkin suurin osa tulee ostamaan oluen Kontulassa valmistettuna suomalaisena oluena. Onko siinä mitään väärää, niin jokainen määrittäköön sen itse. Minä kuitenkin tempaisen Keijolta foliohatun pois päästä ja ryhdyn selvittämään oluen tärkeintä asiaa eli makua.  

Kuva: Kontulan Oluttehdas Facebook

Panimo: A. Le Coq (Olvi Oyj)

Valmistuttaja: Kontulan Oluttehdas Oy

Panimon sivut: https://www.olvi.fi/tuotteet/oluet/a-le-coq

Valmistuttajan sivut: https://www.kontulanoluttehdas.fi

Maa: Viro ja Suomi

Tyyli: Vaalea lager

Voltit: 4,6 %

Fiilikset:
Makeahko ja hyvin miedon maltainen. Eipä tästä juurikaan muuta tule esille.

Makujen puolella mennään sinne bulkkilagereiden syvään päätyyn ja siellä päädyssä pääni ei pysy pinnalla. Pahvinen ja mitään sanomaton maku. On siellä makeutta ja se kyllä tökkii tässä pahasti. Uppoaa varmasti Suomen kansaan ja kun saadaan tällaista perus A. Le Coqqia myytyä ns. trendikkäämmällä ulosannilla, niin varmasti myy. Oluena ja muutenkin vaaleana lagerina kehno tuotos, mutta sitä siitä tulee kun raaka-aineluettelossa lukee ohra ja glukoosisiirappi.

Jutun alussa kirjoitin, että tärkein asia on maku. Tässä sillä sektorilla kyllä epäonnistutaan, mutta senhän minä oikeastaan jo tiesinkin. Emme tule Keijon kanssa hengailemaan tulevaisuudessa, koska jokaisesta kaupasta löytyy vähintään 15 parempaa vaaleaa lageria ja ne ovat oikeita täysmallasoluita!

Hyvä puoli tässä oluessa on se, että se on hinnaltaan kalliimpi kuin normi A. Le Coq. Tällä säästymme siltä ettei siltojen aluset ole täynnä Keijo -nimellä varustettuja folioroskia.

Mistä: Ostettu S-Market Niinivaara (Joensuu)

Maista jos tykkäät pahvisesta ja makeasta lagerista. Jos juot perus A. Le Coq -vaaleaa lageria, niin tykkäät myös tästä.

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 4/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 8/20
Yhteensä: 23/50

Huom. 19.3.2021 klo 23.30 lisätty mainoskuva, jonka alunperin unohdin lisätä 🙂

6 thoughts on “A. Le Coq Kontula Keijo-Lager

  1. Miksi silti noin hyvä arvosana? 🤔 Tämä on hirveää olutta.

  2. Saatana sentään, liian pikaisesti pistin kauppakoriin. Tuoppiin kaataessa huomasin vitun alekokin pienen merkin. No luuserikamaa on Kontula täynnä, eli nimi on paska kuten paskalle kuuluukin.

  3. ”Kontulassa kaikki on mutkatonta, suoraa ja rehellistä. Myös olut. Halusimme tehdä hyvän makuisen, helposti vedettävän, kirkkaan sekä raikkaan perusoluen.”

    Kontulassa ollaan kyllä kaukana kaikesta yllämainitusta eikä nämä heput näemmä halunneet tehdä olutta lainkaan joten se tehtiin viron bulkkipätsissä. Vituttaa että ostin uteliaisuudesta tölkin vaikka halvalla sainkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *