Nokian Keisari Luomu Pils

Nokian Keisari Luomu Pils

On oluita, joista luulee kirjoittaneensa olutarvion, muttei olekaan ja nyt sattui taas sellainen vastaan. Kyseessä on Nokian Panimon Luomu Pils ja tämä olut on ollut saatavilla jo kymmenisen vuotta. Luomu Pils on myös omassa lasissani vieraillut aivan käsittämättömän monta kertaa, mutta näköään ei ole koskaan arviota tullut tehtyä. Nyt korjataan tilanne.

Aivan vastikään tölkin ulkoasu muuttui ja samalla tästä oluesta on tullut gluteeniton. Nykyisin kyseinen olut on myöskin hiilineutraali ja siitä asiasta poiminta panimon sivuilta: ”Luomu-olut on 2020 alkaen hiilineutraali. Raaka-aineiden ja tuotannon ilmastovaikutukset on laskettu ja arvioitu hyvän tieteellisen tavan mukaisesti. Yhden tölkin hiilijalanjälki on 167gCO2e, joka koostuu maltaiden valmistuksesta, kuljetuksista, energian kulutuksesta, kemikaaleista ja pakkauksesta.  Ilmastovaikutukset on estetty CO2eston päästöleikkuripalvelun avulla. Palvelussa käytetään EU:n päästökauppajärjestelmää. Tämä takaa läpinäkyvät ja aidosti lisäiset päästövähennykset. Lisätietoa nettisivujen ajankohtaista osiosta.”

Lisätietoja Luomu Pilsin hiilineutraalisuudesta ja gluteenittomuudesta:
Nokianpanimo.fi – Uusi hiilineutraali ja gluteeniton Keisari Luomu

Panimo: Nokian Panimo

Panimon sivut: www.nokianpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Pils

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 26 EBU

Humalat: Luomuperle ja Luomutradition.

Maltaat: Luomupilsner

Fiilikset:
Rapsakka, raikas, viljainen ja hivenen yrttinen aromi.

Kaatuu kurkkuun totutulla vauhdilla ja tässä on kyllä sopiva rapsakkuus ja hyvä juotavuus. Raikas ja kevyt viljainen pils, joka valuu äänihuulille jättäen ruohoisen humaloinnin hyväilemään suuta. Puhdas ja hieno pils kerta kaikkiaan. Helposti lähestyttävä.

Mistä: Saatu. Löytyy lähes jokaisesta kaupasta.

Kuvausvekotin: Huawei Nova3

Maista jos tykkäät rapsakasta lagerista. Haluat oluelta helpon juotavuuden, mutta kuitenkin makua.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 35/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *