Panimo OlutMylly Forssa Pekko Dark Ale

Panimo OlutMylly Forssa Pekko Dark Ale

Kävin tänään Heinolan Heilassa, josta lähtee mukaan aina Pihamaan Sahtia ja Hilpeä Pienpanimokaupan valikoimista useita suomalaisia pienpanimotuotteita. Tällä kertaa yksi mukaan lähteneistä oluista oli sellaisen panimon valmistama, jonka juomat eivät olekaan kurkustani alas aikaisemmin valuneet. Mukaan lähti Pekko Dark Ale ja oluen on valmistanut Panimo OlutMylly Forssa. Kyseinen panimo on perustettu vuonna 2018 ja aina on mielenkiintoista päästä maistamaan sellaisen tekijän oluita, joita en olekaan ennen maistanut.

Tässä poiminta panimon sivuilta, että mistä on kyse:

” OlutMylly on Mikon ja Annen perheyritys, eräänlainen elämäntapayritys. Oluenpanijana Mikko Silmälä. Aiemmin monenlaista asiakaspalvelutyötä tehnyt pariskunta ihastui olueen ja sen valmistusprosessiin niin, että ala vei lopulta heidät mennessään. Mikko aloitti oluenvalmistamisen 2015 entisessä yrityksen toimipaikassa. Keväällä 2018 Forssaan avatussa käsityöläispanimossa olutta tehdään suurella sydämellä ja perinteisellä saksalaisella tyylillä n. 15000 litraa vuodessa. Tammikuussa 2019 tilattiin jo lisää kapasiteettia ja 2020 päästään tuotannossa yli 20000 litraan jo. ”Pidä toi” sanotaan maukkaista, helpostilähestyttävistä ja pidetyistä oluista. Maku otetaan maltaalla ja humalalla, tuotteissa on rehellisen aidon oluen maku ja 4,4 – 5,6 tilavuusprosenttia alkoholia.”

Panimo: Panimo OlutMylly Forssa

Panimon sivut: www.olutmylly.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Black IPA

Voltit: 4,4 %

Katkerot: 50 EBU

Fiilikset:
Mieto ja paahteinen tuoksu, jossa loppua kohti voimistuva humalan katkero.

Ohhoh, kun on hyvä. Humala tulee heti alkuun voimakkaalla otteella ja sitä seuraa paahteisuus. Runko on prosentteihin nähden reilumpi ja aivan yllättävää miten paljon runkoa on 4,4 prosenttiin saatu. Paahteisuus syvää ja jää kivasti pyörimään suuhun humalien kera. Ensimmäinen olut, jonka maistan tältä panimolta ja osuu kyllä hyvin makuuni. Panimon muitakin tuotteita täytyy ehdottomasti päästä maistamaan.

Mistä: Ostettu Pienpanimokauppa Hilpeä (Heinolan Heila, Heinola)

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät tummista, kevyistä ja reilusti humaloiduista oluista.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50

One thought on “Panimo OlutMylly Forssa Pekko Dark Ale

  1. kuinka saada lainaa käynnistysyritykselle nopea hyväksyntälaina
    niinkin alhainen kuin 3 prosentin koron laina nolla vakuuslainalla
    info (Atlasloan@protonmail.ch / whatsapp +1(443)345-9339)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *