Pien Olutjoulukalenteri 2019: Luukku 24 – Poppels / Morgondagens / Friends Glögg Sour

 Poppels / Morgondagens / Friends Glögg Sour

Jouluaatto on täällä taas ja joulupukki kohta kolkuttaa ovella. Sitä ennen arviointiin Pien Shop & Bar Olutjoulukalenterin viimeisen luukun olut. Kyseinen olut on kolmen panimon yhteistyöntulos nimeltään Glögg Sour. Nimestä onkin helppo päätellä, että mitä luvassa. Panimot ovat Poppels Bryggeri, Morgondagens Bryggeri ja Friends Company eli kolmen ruotsalaisen panimon yhteispano.

Tästä hapanoluesta löytyy mustikoita, mustaherukoita, kirsikoita ja joulumausteet: tähtianis, pomeranssi, inkivääri, kardemumma, kaneli ja neilikka.

Panimot: Poppels Bryggeri, Morgondagens Bryggeri ja Friends Company

Maa: Ruotsi

Tyyli: Berliner weisse

Voltit: 4,5 %

Fiilikset:
Hapanolut meets glögi. Happamuutta tulee pienin tirskahduksin ja siellä glögimausteista kardemumma ja kaneli vahvimpana. Mustaherukka marjoista voimakkain.

Hapanta mustaherukkamehua ja glögimausteet jäävät taka-alalle. Oluen lämmetessä mausteet ottavat enemmän roolia. Vaikka tässä on hurja määrä erilaisia marjoja ja mausteita, niin ei kuitenkaan vedä överiksi. Kalenterin jouluisin olut on jätetty viimeiseksi ja tähän onkin hyvä lopettaa tämän vuotinen olutjoulukalenteri.

Mistä: Saatu. Pien olutjoulukalenteri 2019

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Maista jos tykkäät glögistä ja hapanoluista.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 29/50

Kiitoksia kaikille olutkalenteria seuranneille ja yhteenveto koko tämän vuoden kalenterin sisällöstä tulossa vielä ennen vuoden vaihdetta. Hyvää joulua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *