Rööperin Hopstop: Jaskan fiilikset ja haastattelu

Kävin tuossa viime viikolla parin hyvän ystäväni kanssa oluella Rööperin Hopstopissa. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun siellä vierailin, eikä ihme koska eihän tämä paikka olekaan ollut auki vielä montaakaan viikkoa. Paikkana Rööperin Hopstop näytti omiin silmiini erittäin viihtyisältä. Hanoja näytti olevan parisenkymmentä, sieltä sai ruokaa ja sitten oli melko laaja ja laadukas pullo-/tölkkivalikoima. Siemailimme siellä yhdet oluet ja täällä olisi viihtynyt pidempäänkin, mutta täytyi jo siirtyä muualle. Seuraavalla kerralla täytyykin tulla ajan kanssa. Sitten voisikin enemmän paneutua hanavalikoimaan ja tyypittää ruokalistaa. Konseptina Rööperin Hopstop on mielenkiintoinen. Hanavalikoima tarjoaa varmasti kaikille jotain. Pulloja ja tölkkejä voi ostaa myös kotiaan ja niissä oli kaksi eri hintaa. Laitoin paikan ravintolapäällikölle Emilialle sähköpostia, koska halusin tietää hieman enemmän tästä paikasta. Tässä alla on haastattelun tulos.

Mikä on Rööperin Hopstop?
Rööperin Hopstop on olutravintola, joka yhdistää tap roomin, kaupan ja laadukkaan deliruoan. Baarin puolella on kaksikymmentä hanaa, joissa on koko ajan vaihtuva valikoima. Kaupan puolella myymme oluita, siidereitä ja lonkeroita aina klo 21 saakka mukaan ja lisäksi kaupasta löytyy myös olutaiheista ”merkkarikamaa,” eli mm. t-paitoja, lippiksiä, pipoja, tauluja, sukkia ja olutlaseja. Meillä on myös neljä kertaa vuodessa vaihtuva taideseinä, jota kuratoi Mimmit Peinttaa Ry:n Rosa Hultman. Seinällä on ollut nyt avauksesta lähtien Sami Safiirin graffiti-henkinen Rööperi-teos ja joulukuussa saamme siihen uuden taiteilijan ja teoksen.

Minkälainen on teidän olutvalikoimanne eli mihin siinä keskitytte?
Olutvalikoimamme pääpaino on kotimaisessa pienpanimo-oluessa. Maastamme löytyy runsaasti lahjakkaita oluen valmistajia ja panimoiden kanssa on helppo tehdä yhteistyötä. Tuotteet ovat aina tuoreita ja saamme ne hanaan ja myyntihyllyyn nopeasti. Tällä hetkellä hanoissamme on kuusitoista kotimaista olutta, joten valikoima todella on kotimainen. Valikoimassa keskitymme uutuuksien lisäksi myös klassikoihin, eli jokaiselle löytyy varmasti joku hyvä tuote jota maistaa. Maahantuomme myös itse oluita, joten kattauksessa on myös mukana ulkomaisia erikoisuuksia ja laadukkaita perinteisempiä olut-klassikoita.

Huomasin, että olutpullojen ja tölkkien kohdalla näkyi kaksi eri hintaa. Miksi?
Kaupan puolella hinnoittelemme tuotteet kahdella hinnalla. Ensimmäinen hinta on ulosmyyntihinta ja toinen hinta, jos asiakas nauttii tuotteen ravintolassa. Halusimme päästä ulosmyyntituotteissa hyvin lähelle kauppojen hintoja, joten siksi meiltä saa oluet kotiin lähes samalla hinnalla, tai jopa halvemmalla kuin lähikaupasta tai suuremmasta marketista. Kilpailuetumme on totta kai hyvä palvelu ja asiantuntemus. Ostopäätöstä tehtäessä henkilökuntamme varmistaa, että voimme suositella ja kertoa tuotteesta asiakkaalle. Luotamme asiakkaiden ymmärrykseen, että hinta on eri jos tuotteen ostaa kotiin.

Kuinka paljon eri oluita teiltä löytyy valikoimista.
Kaikki kauppavahvuiset tuotteet löytyvät Untappdista ja kotisivuiltamme ja määrä pyörii noin 140-150 tuotteen välillä. Lisäksi meillä on myös yli 5,5% oluita, joita on tällä hetkellä noin 30-40. Yhteensä meiltä löytyy siis pääsääntöisesti aina yli 200 erilaista vaihtoehtoa.

 

Saako teiltä ruokaa?
Kyllä saa! Olemme panostaneet ruoan tarjontaan ja voimme ylpeästi sanoa että ruokamme on hyvää! Saamme Kanniston leipomosta tuoreet leivät, joista valmistamme mm. todella hyviä toasteja. Pyrimme tekemään paljon itse, eli teemme esimerkiksi majoneesin, mummonkurkut ja marinoidut punasipulimme itse. Lisäksi meiltä saa tapaksia, jotka ovat varsinkin viikonloppuisin todella suosittuja. Ruoan lisäksi teemme myös itse puristettuja mehuja. Valittavana on neljä eri vaihtoehtoa, joihin olemme myös tehneet alkoholilliset reseptit sunnuntaipäiviä varten. Meiltä saa myös erikoiskahveja, joten kahvi ei meillä pannussa seiso.

Rööperin Hopstop sijaitsee Helsingissä osoitteessa Annankatu 3 ja kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *