Mallaskosken Jeriko Wild Ale

Mallaskosken Jeriko Wild Ale

Arvioinnissa on tällä kertaa Mallaskosken Panimon valmistama lambic-tyylinen olut. Kyllä! Luitte aivan oikein. Jeriko on käytetty Mallaskosken Panimon olutmestarin Jyri Ojaluoman Seinäjoen jokirannasta kerätyllä hiivakannalla. Jyri vei olutvierrettä ämpäreissä panimon jokirantaan ja yön yli ne keräsivät ilmasta villihiivoja. Voinen sanoa, että mielenkiintoista näin lambic-fanin mielestä.

Panimo: Mallaskosken Panimo

Panimon sivut: www.mallaskoski.com

Maa: Suomi

Tyyli: Hapan olut

Voltit: 5,6 %

Katkerot: 9 EBU

Fiilikset:
Tuoksussa on happamuutta, hedelmäisyyttä ja kukkaisuutta. Hiiva on vahvasti läsnä. Taustalla sitrushedelmää. Yrttisyyttä.

Suussa tuntuu ensiksi happamuus, joka vähitellen muuttuu pehmeämpään suuntaan tuoden esiin hedelmäisyyttä. Lopussa suuhun jää kukkaisa fiilis. Hiiva on hienosti osana kokonaisuutta. Olen oikeastaan melko yllättynyt, miten hyvä olut tämä on. Ensiksi ajatukseni seinäjoen lambicista kieltämättä nostivat epäilykseni, mutta oluena tämä on kerta kaikkiaan hieno. Ylipäätänsä ajatus suomalaisen panimon lambicista herätti epäilykseni. Belgian suunnalla villihiivat tekevät vielä tiukempaa työtä, kuin Seinäjoella, mutta tämä olut hieno ja rohkea veto Mallaskosken Panimolta. Tästä kun ilmastonmuutos tekee muutaman vuoden töitään, niin täällä tehdään kohta enemmänkin tämän tyylisiä oluita.

Mistä: Saatu.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät kukkaisesta oluesta, jossa kevyesti happamuutta.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *