Mallaskosken Panimon uusi kuosi ja 3 olutta maistoon

Mallaskosken Panimon uusi kuosi

Mallaskosken Panimo on yksi niistä suomalaisista pienpanimoista, joiden kautta rupesin tajuamaan, että on ylipäätään olemassa suomalaisia pienpanimoita. Vuosia ja vuosia sitten tuli juotua ainoastaan salkkutavarana bulkkilageria, mutta perjantai-iltaisin tuli vaimon kanssa tehtyä hyvää ruokaa ja siihen kaveriksi oli tapana ostaa pari ”erikoisempaa” oluttölkkiä. Näiden tölkkien kyljessä luki Mallaskosken KUOHU. Kuohun kautta rupesin tajuamaan, että suomalainen pienpanimo-olut tarjoaa enemmän makua ja lopulta osaltani salkut jäivät kauppaan.

Vuosia on kulunut ja edelleen Mallakosken Panimolla on tärkeä paikka sydämessäni ja samalla usein myös olutlasissani. Muutama viikko sitten panimon oluttölkkien ja pullojen ulkoasu uudistui ja samalla sain maistoon kolme heidän oluistaan. Ulkoasu on muuttunut modernimpaan suuntaan ja omaan silmääni kirjainasetelmat nopealla vilkaisulla aiheuttavat lukihäiriöitä, mutta muuten kyllä oikein tyylikkään näköisiä ovat. Jutun lopussa vielä lisää liittyen uuteen ulkoasuun.

Mites sitten ne oluet maistuivat? Sisältöhän se kuitenkin ratkaisee.

Panimo: Mallaskosken Panimo

Panimon sivut: www.mallaskoski.fi

Maa: Suomi

Mallaskoski Craft Pils

Panimon kuvaus:
”Puhdaspiirteinen pils, joka valmistetaan panimon omalla perinteikkäällä reseptillä, perinnehiivakantaa käyttäen. Pilsin maku rakentuu Saphir- ja Perle-humaloiden raikkaasta puraisusta, yhdistettynä täyteläiseen mallaspohjaan.”

Tyyli: Pils

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 30 EBU

Humalat: Saphir, Perle ja Magnum

Maltaat: Pils

Fiilikset:
Puhdas, viljainen ja raikas tuoksu. Tuulahtelee ruohoisuutta. Humalointi tulee vahvasti esiin, että kyllähän täällä humalarintamalla löytyy potkua.

Maku on hyvin pyöreähkö. Viljaista maltaisuutta, jossa reiluhko humalointi reilulla otteella esillä. Taustalla makeutta ja lopussa suuhun jää pyörimään aromikas ruohoisuus. Laadukas pils, jota tulee kyllä jatkossa ostettua. Ennenkaikkea tykkäsin puhtaasta kokonaisuudesta.

Maista jos tykkäät puhtaasta ja laadukkaasta reilusti humaloidusta vaaleasta lagerista.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Mallaskoski Amber Lager

Panimon kuvaus:
”Panimon klassikkotuote, joka on ollut Mallaskosken oluista kaikkein pisimpään sen valikoimassa. Makumaailmaltaan Amber Lager on pehmeän maltainen, tasapainoinen ja tyylikkäästi humaloitu, punertava lagerolut.”

Tyyli: Amber lager

Voltit: 4,7 %

Katkerot: 32 EBU

Humalat: Cascade

Fiilikset:
Karamellinen ja hivenen sitruksinen tuoksu. Taustassa paahteisuutta.

Makumaailma on hyvässä tasapainossa kulkeva. Mallasrunko sopiva humalointiin nähden. Karamellisuutta ja sitruksinen humalointi. Olut, josta olen tykännyt vuosia ja vuosia. Okei siinä on pientä muutosta tapahtunut, mutta minulle tämä on aina Kuohu Punertava Amber.

Maista jos tykkäät tasapainoisesta ja karamellisen makeasta lagerista.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 35/50

Mallaskoski Heller Bock

Panimon kuvaus:
”Panimon tulkinta raikkaan kevyestä bocklagerista. Runsaasti juotavuutta, ei temppuja, eikä eksoottisia mausteita, ainoastaan olut, jota haluat juoda toisenkin.”

Tyyli: Heller Bock

Voltit: 5,5 %

Katkerot: 22 EBU

Humalat: Perle

Maltaat: Pils, pale ale, cara pale ja vehnä

Fiilikset:
Tein kyseisestä oluesta arvion viime toukokuussa ja seison edelleen arvioni takana. Yksi menneen kesän suosikkejani ja ollut mm. parissa pitämässäni oluttastingissa mukana.
Tässä linkki arviooni

Yhteenveto:
Uusien pakkausten ulkoasu on oikein tyylikäs, mutta samalla omaan silmään liian moderni. Pakkausten uusittu kuosi vie osaltaan panimon ympärillä olevia perinteitä kauas siitä, että vuonna 1921 Johan Wallenius aloitti valmistamaan juomia pesutupansa nurkassa ja siitä syntyi Mallaskosken Panimo. Oluet ovat hyviä ja esim. tämä maisteltu kolmikko sopisi hyvin perinteikkääseen sapluunaan. Nyt ne vaan on kääritty tällaiseen ”hei olen cool”-tapaiseen kuosiin. Sisältö kuitenkin ratkaisee ja se toimii. Mallaskosken Panimon lagerit ovat laadultaan erittäin hyviä, eikä pakkausten ulkoasu omalta osaltani vaikuta ostopäätökseen jatkossakaan ja toivottavasti uusi cool-meininki herättää kiinnostusta panimoa kohtaan myös niiden osalta, jotka eivät sitä ole vielä löytäneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *