Joenbruu Father & Son

Joenbruu Father & Son

Kotikaupunkini Joensuu sai vähän aikaa sitten uuden pienpanimon ja samalla panimoiden määrä Joensuussa tuplaantui kerta heitolla. Uusin tulokas on nimeltään Joenbruu Beer Company, ja heidän ensimmäinen oluensa on vehnäolut nimeltään Father & Son. Olut on 4,4 % ja siinä on käytetty humalina Zeus ja Hercules –humalia. Humalien kautta onkin helppo löytää idea oluen nimelle.

Panimo: Joenbruu Beer Company

Panimon sivut: https://www.joenbruu.com/

Maa: Suomi

Tyyli: Wheat ale

Voltit: 4,4 %

Humalat: Zeus ja Hercules

Fiilikset:
Kirpsakan sitruksinen raikas olut, jossa keveys läsnä tuoksun alusta loppuun. Vehnäisyyttä löytyy, mutta runko jää vetiseksi. Loppu on hivenen mausteinen. Humalat ovat vahvasti esillä.

Olut aukesi lähes täysin ilman ääntä ja sieltä kuului ainoastaan pieni hiilihappojen tuoma suhahdus. Pitäisikö olla enemmän? Mielestäni kyllä, koska hiilihappoja tämä kaipaa. Makumaailma on sitruksisen kitkerä ja se sitruksisuus jää pyörimään suuhun pitkäksi aikaa. Humalat edellä menevä vehnäolut, jossa runkoa ei juurikaan ole. Loppuveto on hyvin greippistä ja kyllähän tämä on raikas ja liukuva tapaus. Tuosta kun saadaan enemmän poretta pulloon, niin tällaista kevyttä humalavoittoista vehnistähän siemailee oikein mielellään. Tässä kunnossa olut jää vähäisille pisteille, mutta pienellä parannuksella antamani 27 pistettä voi helpostikin olla noin 6 – 8 pistettä enemmän.

Mistä: Saatu.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät kevyistä humalavoittoisista vehnäoluista, joissa sitruksisuus vahva elementti


Pisteet:

Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 11/20
Yhteensä: 27/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *