Valamo Pale Ale

Tämän oluen tarina juontaa juurensa Saimaa Brewing Companyn ja Valamon Luostarin välisen Luostari Dubbel oluen valmistussopimuksen loppumiseen. Valamon Luostarin munkit ovat siitä lähtien pyytäneet (lue: vaatineet) Tuotantopäällikkö Asko Ryynäseltä uutta olutta luostarille. Pitkän tovin jälkeen löytyi aikaa kehitellä sopiva olut ja se valmistettiin Akaalla Hopping Brewstersilla.

Valamo Pale Ale on brittiläistyylinen pale ale ja se valikoitui tyyliksi Askon oman kuin veljestön makumieltymysten takia. He halusivat konstailemattoman, helposti juotavan mutta myöskin maukkaan oluen.

Olen itsekin brittioluiden suuri ystävä, joten suurella innolla lähden tätä olutta arvioimaan. Maailma on pullollaan jenkki-ipoja ja apoja, mutta samalla nämä brittityyliset ovat jääneet selkeästi jalkoihin. Okei okei! Ne eivät ole ehkä olleet vuosikausiin se kaikkein trendikkäin juttu. Tasaisia oluita, joissa ei mitään erikoista. Kuitenkin niissä monesti on asiat hyvin kohdallaan. Tasapainoa löytyy ja ei mitään turhuuksia. Olen jo pidemmän aikaa puhunut, että tasapainoiset ja puhtaat maut tulevat olemaan seuraava oluttrendi ja olen edelleen sitä mieltä, että olutmaailma menee vähitellen sitä kohti. Tämä onkin sellainen aihe, johon täytyy paneutua erillisen postauksen kautta ja nyt sitten ruvetaan maistamaan tätä olutta.

Panimo: Hopping Brewsters

Valmistuttaja: Valamon Luostari

Panimon sivut: www.hoppingbrewsters.fi

Maa: Suomi

Tyyli: English pale ale

Voltit: 5,3 %

Katkerot: 20 EBU

Humalat: Hallertau Magnum ja Fuggles

Maltaat: Maris Otter ja Crystal

Fiilikset:
Tuoksultaan melko mieto, mutta oikeita asioita tarjoileva pale ale. Tässä on haluttu mennä brittityylillä ja se on kyllä tuoksusta lähtien hoidettu kotiin. Kevyttä karamellisuutta ja maltaat etulinjassa.

Tasapainoinen makumaailma keskittyy karamellisuuteen, brittipuuhun ja kevyeen sitruksisuuteen loppuliu’un aikana. Itse rakastan tällaisia ns. simppelejä brittioluita. Niissä ei ole mitään erityistä, eikä niissä olla lähdetty kikkailemaan. Tehty ainoastaan laadukas, maistuva ja hyvin juotava olut ja sehän todellakin riittää. Paljon mieluummin minä juon tällaista kuin kaiken maailman pirtelö & mehu ipoja. Toisaalta juon näitä myös mieluummin, kuin jenkki-ipoja. Loistava tuote!

Mistä: Saatu. Saatavilla Trapesa-ravintola ja Valamon Viinimyymälä.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät tasapainoisista oluista, joissa ei mennä katkerohumalat edellä. Brittioluiden ystäville toimii takuuvarmasti.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *