Ruosniemi Brewery Sihteeri Belgian Spiced Ale

Ruosniemi Brewery Sihteeri Belgian Spiced Ale

Sihteeri on ollut yksi suomalaisia suosikkioluitani, siitä päivästä lähtien, kun se tuli ruosniemeläisten oluttaitureiden valikoimaan. No okei! Ei ehkä ihan samasta päivästä lähtien, mutta melko lähellä sitä päivää.

Kyseessä on omalla tavallaan myös mullistava olut, koska ennen Sihteeriä ei juurikaan ole ollut kunnollisia suomalaisten panimoiden valmistamia belgityylisiä oluita. Olen tämän oluen arvioinut aikaisemmin, mutta ajattelin että nyt on hyvä hetki ottaa uudestaan arviointiin, kun aikaisemmasta arviosta on jo viisi vuotta. Tässä on aikaisempi arvioni.

Sihteeri on korianterin siemenillä, inkiväärillä ja mustapippurilla maustettu 4,1 % belgityylinen ale.

Panimo: Ruosniemi Brewery

Panimon sivut: https://ruosniemenpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Belgityylinen ale

Voltit: 4,1 %

Fiilikset:
Tuoksussa korianteri tulee selkeästi esille rakentaen alkuun hyvin yrttisen aromimaailman. Hentoa inkivääriä ja hedelmäisyys pehmeästi mukana.

Alkuun tulee hedelmäisyyttä ja belgihiivaa. Siitä pääsemme vahvaan korianterin esitykseen ja onhan siellä myös inkivääriä. Kokonaisuus on monipuolinen ja kaikki maun osat tukevat toisiaan. Muistikuviini nähden tämä tuntuu rungoltaan tukevammalta kuin aikaisemmin ja myös korianteri tulee esiin vahvemmin. Samalla inkiväärin osuus on miedompi. Voin toki muistaa myös väärin. Oli kuitenkin miten vaan, niin Sihteeri on edelleen yksi suomalaisia olutsuosikkejani ja suosittelen maistamaan.

Mistä: Saatu.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät monipuolisesta makumaailmasta ja tykkäät belgioluesta pienillä prosenteilla. Maista myös jos tykkäät erittäin laadukkaista oluista.

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 38/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *