Kanavan Panimo Hankala Savu Pils

Kanavan Panimo Hankala Savu Pils

Sain maistoon Kanavan Panimon oluen, jossa reseptin on ollut tekemässä hämeenkoskelainen Erno Ruusunen. Erno on suunnitellut olutkonseptinsa Hämeenkosken vanhojen kylien ympärille eli jokainen tuleva olut saa tietyn kylän mukaan nimensä. Niin myös Hankala Savu Pils sai nimensä vanhan kylän nimen mukaan jossa on ollut teollisuutta, Hankalan Pellavaloukku, Hankalan Saha ja Tiili esimerkiksi.

Hankala Pilsin ensikeitto on tehty huhtikuussa 2018 ja sen alkuperäinen nimi oli Väinämö Savu Pils ja kyseessä on Ernon ensimmäinen lager-olut. Olut onnistui niin hyvin, että hän uskalsi tarjota sitä Kanavan Panimolle, jonka kanssa hän oli vuonna 2017 keittänyt Koski Pale Alen.

Pullon etiketissä on Hankalan saha ja tiili tehdasrakennus taustalla.

Panimo: Kanavan Panimo

Resepti: Erno Ruusunen

Panimon sivut: www.kanavanpanimo.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Savuolut (Pils)

Voltit: 5,0 %

Katkerot: 38 EBU

Humalat: Magnum, Hallertau Mittelfrüh, Tettnanger

Maltaat: Viking pils, Viking cookie, ja Weyermann rauchmalt

Fiilikset:
Nätti yhdistelmä savuisuutta ja viljaisuutta. Kuivaa savuisuutta. Tuoksussa ei mitään turhaa, vaan mallikasta meininkiä.

Maku on tuoksun tavoin savu & vilja -palettia ja mukaan melko tiukasti purevaa yrttistä ja mausteista humalointia. Sopusuhtainen rungoltaan ja kaikki maut selkeästi esillä. Tykkään erittäin paljon savuisista vaaleista lagereista ja tämä on loistava sellainen. Savuisuus on erittäin voimakas elementti tätä olutta, eikä ujosti taustalla pyytele anteeksi.

Mistä: Saatu.

Kuvausvekotin: Huawei Nova 3

Maista jos tykkäät savuisista vaaleista lagereista.


Pisteet:

Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *