Hyvää ruokaa, olutta ja musiikkia Vol.2

Vuonna 2013 kävin vaimoni kanssa Helsingissä ja teemana oli hyvää ruokaa, olutta ja musiikkia. Tässä linkki siihen juttuun. Tämän viikon alussa homma pistettiin uudestaan, mutta vaimon tilalla oli hyvä ystäväni. Reissun pääjuttuna oli lähteä yhden suosikkibändimme eli Disco Ensemblen jäähyväiskeikalle.

Kello oli rapsakat 4.20, kun aamusta Onnibussilla höräytimme matkan käyntiin kohti pääkaupunkia. Kolmen tunnin yöunilla puolet reissusta oli melkoista pilkkimistä ja joka kerta, kun meinasin nukahtaa, niin suustani pääsi kuorsauksen ja röhkäisyn välimuotoinen äänähdys. Täten en viitsinyt nukkua, koska kanssamatkustajat meinasivat kuolla nauriin minun röhkiessäni.

Helsingissä ensiksi kahvia koneeseen ja sen jälkeen etsimään ruokapaikkaa. Paikaksi valikoitui City Centerissä sijaitseva Social Burger Joint. Ruoka oli oikein mainiota, mutta Helsingistäkin löytyy useampi paikka, josta saa parempia burgereita.

Social Burger Joint lounas

Sometussessio käynnissä

Vatsa täynnä olikin hyvä ottaa suunta kohti Pien Shop & Baria, jossa en ollutkaan käynyt muutosten jälkeen. Pieni ja hämärä putiikki oli muuttunut tilavaksi ja valoisaksi olutravintolaksi. Istuimme siinä pitkän tovin ja maistelimme hanoista löytyviä herkkuja. Espanjalaisen The Flying Inn -panimon The Warp Imperial Oatmeal Stout oli suuta hivelevän hieno juoma. Kaupan valikoima oli jakautunut kahdenlaisiin oluisiin. Kaikki alle 5,5 % -oluet pystyi ostamaan mukaansa ja kaikki oluet olivat mahdollista nauttia myös paikan päällä. Valikoima oli kyllä vaikuttavan hieno. Vahva suositus tälle paikalle ja tämä tulee jatkossa olemaan pakollinen etappini näillä Helsingin matkoilla.

Hanalistaa

Tällaista purkkievästä tuli ostettua mukaan

Helsingin lähes kaikki hotellit olivat myyty täyteen, joten yöpaikaksi ystäväni otti hostellin, jossa oli sitten kaikille yhteiset vessat ja suihkut. No yhden yön pystyy viettämään missä tahansa. Tavarat jätettiin huoneeseen ja siirryimme illalliselle.

Illallispaikkana meillä oli Bryggeri Helsinki, mikä oli kokenut paljon muutoksia panimon ja ravintolan puolella. Hanasta maisteluannoksena alkuun Pils, Weizen, IPA, Spezial ja Sofia. Laatu oli tututtuun tapaan kohdallaan ja IPA erittäin hyvässä vedossa.

Alkupalaksi tilasin Panimon Tartarin, jossa oli kotimaista naudan marmorifileetä, pikkelöityä puolukkaa ja ryytisinappimajoneesia. Vahvoja makuja, jotka saatu nätisti nidottua hyväksi kokonaisuudeksi. Ystäväni tilasi Olutglaseerattua kananpoikaa ja sitruunalla maustettua crème fraîchea. Maistoin palasen ja olipa muuten mehevää kananpoikaa.

Panimon Tartar
Olutglaseerattua kananpoikaa ja sitruunalla maustettua crème fraîchea

Pääruokana Grillattu Flank steak, savuselleripyreetä, bataattiranskalaisia sekä tryffelillä ja chilillä maustettua Bearnaisekastiketta. Huh, että oli hyvää. Tämäkin annos kertoi sen, että Bryggeri Helsinki on ravintolana sellainen, jossa ei ole tarvinnut ikinä pettyä ruokaan, vaan huippulaatua saa aina. Ystäväni tilasi Cheeseburgerin & Coleslaw ja sanoi, että aivan eri luokassa, kuin aikaisemmin syöty Social Burgerin vastaava. Ennen pääruokaa meidän luonamme kävi kuulumiset vaihtamassa suomalaisen pienpanimokulttuurin kovin jätkä eli Pekka Kääriäinen ja mukavahan se on aina Pekan kanssa rupatella.

Grillattu Flank steak, savuselleripyreetä, bataattiranskalaisia sekä tryffelillä ja chilillä maustettua Bearnaisekastiketta

Cheeseburger & Coleslaw

En ole mikään kakkujen ym. systeemien ystävä, joten jälkiruokavalinta oli helppo. Kummallekin lasilliset Lammin Sahtia ja ystäväni pääsi ensimmäistä kertaa kokemaan sahdin ja heti kerrasta tykästyi. Bryggeri Helsingin puolella on panimon ja ravintolan puolella muutoksia tapahtunut, mutta homma toimii yhtä loistavasti edelleen ja tämä on suosikkiruokapaikkojani Helsingissä.

Jälkiruoka: Lammin Sahti

Hymy herkässä, kun Sahtia saa 🙂


Bryggeri Helsingistä lähdimme sitten kohti Tavastiaa, jossa illan keikka oli. Pieni Pien-vierailu tehtiin siinä matkan varrella ja sieltä yhdet hyvät oluet ennen keikkaa.

Disco Ensemble on kuulunut suosikkibändeihini vuodesta 2005 asti, kun he julkaisivat First Aid Kit -albuminsa. Tämä jäähyväiskeikka Tavastialla oli kuudes kerta, kun näen bändin livenä. Mitäs sitä pystyy tästä viimeisestä keikasta sanomaan, kuin sen olleen yhtä energinen mitä kaikki aikaisemmatkin esiintymiset.  Yksi parhaista livebändeistä ja äänihän siinä meinaa mennä, kun osaa kaikki biisit itsekin ”laulaa” mukana. Mahtava keikka.

Keikan jälkeen vielä piipahtamiset Angleterressa ja Black Doorissa. Siitä sitten hostellille. Päivän aikana tuli käveltyä mukavat 16 kilometriä, joten siinä tuli samalla testattua, että miten se leikattu polvi kestää. Seuraavana päivänä kävelimme ystäväni kanssa vielä enemmän. Matkaa taittui jalkaisin 21 kilometriä. Ystäväni halusi käydä Verkkokauppa.comin liikkeessä ja käytiin oluella Tommy Knockersissa, Il Birrificiossa ja viime hetken eväät Stones’issa. Siitä sitten Onnibussin kyytiin ja taittamaan kuuden tunnin kotimatka takaisin Joensuuhun. Yöllä kotia saavuttua hieman tuntui leikatussa polvessa, kun 37 kilometriä käveli kahteen päivään ja istui siihen vielä 12 tuntia ahtaassa linja-autossa. Sauna + pils toimivat hyvänä lääkkeenä, joten siitä eiku paluu takaisin arkeen. Oli kyllä hieno reissu ja taisikin olla kiireisen vuoden ensimmäinen Helsingin reissu. Ensi vuonna sitten ehkä enemmän reissuja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *