North Brewing HRZG, TRSN & SPTK

North Brewing HRZG, TRSN & SPTK

Sitten lähdetäänkin ottamaan mittaa North Brewing Companyn tuotteista ja isketään kertaheitolla arviot kolmesta heidän oluesta. Ensimmäisenä maistoon HRZG eli Herzog, mikä on kuivahumaloitu kölsch. Siitä sitten jatkamme matkaamme TRSN eli Transmission -nimisen IPAn kimppuun. Juttu sitten lopetellaan SPTK eli Sputnik APAan.

Maahantuojan info panimosta:
”Vasta 2015 perustettu North Brewing Co on noussut hetkessä yhdeksi Ison-Britannian kiinnostavimmista panimoista. Perusvalikoiman oluet ja kausituotteet edustavat panimon filosofiaa valmistaa rohkeasti ja laadusta tinkimättä omanlaisiaan oluita, joissa on mehukasta aromikkuutta ja tonneittain humalaa. Näin syntyy hauskoja, leikkisiä ja yllättäviä makuyhdistelmiä.

North Brewing Co tekee myös jatkuvasti yhteistyöoluita muiden nimekkäiden craft- panimoiden kuten Thornbridgen, BrewDogin, Dry & Bitterin ja Lervig Ølin kanssa.”

Panimo: North Brewing Co

Panimon sivut: www.northbrewing.com

Maa: Englanti

North Brewing HRZG – Herzog

Panimon info:
”The perfect summer Beer! A Kolsch Style Beer, this is a hybrid of Lager and Ale. Fermented with genuine Kolsch yeast at ale temperatures, then lagered for 3 weeks. We added a little twist by dry hopping it with German Tettnang Hops. Crisp and refreshing with a hoppy fruitiness.”

Tyyli: Kölsch

Voltit: 5,0 %

Fiilikset:
Viljainen ja hedelmäinen pehmeä tuoksu. Tuoksu on melko perinteinen, mutta hieman vahvempi aromaattinen humalointi rakentamassa enemmän luonnetta.

Raikas liukuvan hedelmäinen olut, jossa kukkaisuutta ja viljapeltoa. Panimo kertoo tämän olevan täydellinen kesäolut ja olen tässä asiassa täysin samaa mieltä. Uppoaa myös hyvin syksyllä, mutta kyllähän tätä olisi mahtava siemailla aurinkoisella kelillä terassilla. Olemme siinä ja rajoilla, että kantaako runko ja ei se aivan kanna. Kevyt helposti nautittava olut. Suutuntuma melko pehmeä ja varmasti uppoaa laajalle säteelle oluennauttijoista. Pari siivua sitruunaa myös mukana.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

North Brewing TRSN – Transmission

Tyyli: India Pale Ale

Voltit: 6,9 %

Fiilikset:
Alkuun trooppisen hedelmäinen ja viipyvää aromikasta havuisuutta. Helppoa ja hyvää tekoa.

Makumatka aloitetaan pehmeällä hedelmällä. Sitten tulee kirpsakkaa verigreipin kuorta ja on siellä ihan hedelmälihaakin. Kuivattaa suuta. Vehnä pehmentää mallaspuolta. Tässä on melkoisesti hedelmäisyyttä ja tuon verigreipin kaverina passionhedelmää ja ananasta. Laadukas hedelmäinen IPA kuivalla loppuvedolla.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 4/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 38/50

North Brewing SPTK – Sputnik

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 5,0 %

Fiilikset:
Tuoksu ja makumaailma ovat melko helposti lähestyttävää, mutta se ei tässä ole mikään negatiivinen asia.

Sputnik Pale Ale on laadukkaasti valmistettu olut American Pale Ale -tyyliin eikä se kyllä nykyisin ole mikään itsestäänselvyys, että saat laadukkaan ja helposti lähestyttyvän APAn. Yleensä saat noista jommankumman. Reilusti purevaa sitruksista humalaa ja havuisuutta. Mallaspuolella ei mitään turhaa, vaan vaalealla peruslinjalla toimivasti alusta loppuun.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 37/50

Mistä: Saatu

Kuvausvekotin: Canon EOS

Yhteenveto:
Ensikosketukseni North Brewingin tuotteisiin oli kyllä miellyttävä. Kolme olutta, joista jokainen toimivat tyylilajissaan erittäin hyvin. Kyllä näiden kolmen tuotteen jälkeen pystyy helposti ottamaan maistoon mitä tahansa tältä panimolta, oli sen verran laadukkaita tuotteita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *