Flying Dutchman Mushroom Picking Ass Kicking Matsutake Ale

Flying Dutchman Mushroom Picking Ass Kicking Matsutake Ale

Edessäni on pullollinen sieniolutta. The Flying Dutchman Brewingin Ronald de Waal oli jutellut Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa ja siitä lähti ajatus tehdä olut, jossa käytetään sieniä. Tässä oluessa käytetyt sienet ovat vuoden 2017 satoa olevia kanttarelleja ja matsutake-sieniä. Tykkään sienistä ja moni on varmaan huomannut, että tykkään myös oluesta. Näitä kahta en ole koskaan edes ajatellut käytettävän yhdessä, mutta lähdetään katsomaan miten toimii.

Panimo: The Flying Dutchman Brewing

Panimon sivut: www.flyingdutchmanbrewingcompany.com

Maa: Suomi (Pantu: Belgia, De Proefbrouwerij)

Tyyli: Aromisoitu olut
Voltit: 7,0 %

Katkerot: EBU

Humalat: Tettnang, Spalt, Saaz ja Hallertau Mittelfrüh

Muuta: Matsutake ja kanttarelli

Fiilikset:

Tuoksu on kuin vahvassa lagerissa ja tuleekin varmasti noiden humalavalintojen kautta. Makeahkon karamellinen ja kevyen hedelmäinen. Jotain outoa tässä on ja se varmaan onkin nämä sienet. Oluen lämmetessä esiin tulee hyvin selkeä kanttarellin tuoksu. Ei kyllä houkuttele.

Maku jatkaa outoa linjaa. Yrttistä vetoa, karamellisuutta ja kyllähän tämä sieneltä maistuu. Sienet sieninä ja olut oluena. Alkoholi tulee hieman liikaa esiin ja kokonaisuus on melko sekava. Humalat ovat sellaisia, joiden kautta tulee helposti lagereissa käytettävä humalointi mieleen. Mieluummin valmistan kunnon pihville kaveriksi sienikastikkeen ja sen kaverina juon perinteisemmän oluen, kun lähden olueseen sekoittamaan sientä.

Mistä: Saatu. Löytyy Alkosta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 5/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 5/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 9/20
Yhteensä: 24/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *