Saimaa Brewing Co. Brewer’s Special Yakima Valley APA

Saimaa Brewing Co. Brewer’s Special Yakima Valley APA

Saimaa Brewing Companyn uutuuksista ensimmäisenä testiin 4,5 -prosenttinen Brewer’s Special -sarjaan kuuluva Yakima Valley APA. Kyseinen olut on kuivahumaloitu kahteen otteeseen.

Kävin panimolla vierailulla muutama kuukausi sitten ja silloin nostin esille asian, että heidän Pale Alet ovat kehnoja ja tästä juttelimme pitkät tovit. Asia on panimolla tiedossa ja he eivät ole saaneet humalista sitä irti mitä ovat halunneet. Saimaa Brewing Co. oli jo silloin tehnyt paljon asian eteen ja pääsin maistamaan sokkona heidän oluitaan. Ero oli aivan valtava, vaikka rinnakkain maistoin samaa olutta. Toinen oli ennen tehtyjä muutoksia ja toinen muutosten jälkeen. Kuvasin panimolta videon ja tästä pääsette sen katsomaan.

Tuon jälkeen on paljon tapahtunut ja nyt sitten pääsen maistamaan, että miten uudet oluet toimivat.

Panimo: Saimaa Brewing Company

Panimon sivut: www.saimaabrewingco.fi

Maa: Suomi

Tyyli: American Pale Ale

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 40EBU

Humalat: Columbus, Citra ja Mosaic

Kuivahumalointi: Cryo-Citra ja Cryo-Mosaic

Maltaat: Pale Ale, Munich, Honey & Caramel

Fiilikset:
Tuoksu on tasapainoa maltaan ja hedelmäisen humalan kesken. Iso plussa on, ettei tässä ole aikaisemmissa Saimaan oluissa ollutta sekavaa humalamössöä. Samaa kertoo myös oluen ulkonäkö. Ei sellainen kurainen juoma, vaan läpikuultava. Tuoksussa maltaisuus makeahkon karamellista.

Makumaailma on kyllä samoissa tuoksun kautta ja mahtavaa, ettei enää tarvitse kurkkuun kaataa sitä epämääräistä humalamössöä. Suunta on Saimaan suunnalla aivan oikea. Pehmeän hedelmäinen ja puhdas maku, jossa hieman yrttisyyttä, greippiä ja havuista pihkaisuutta.

Yakima Valley APA on Saimaa Brewing Companylta suuri harppaus eteenpäin, vaikkei tämä ole mikään erityinen tyylissään, niin saimaalaiseksi tämän tyyliseksi olueksi erittäin hyvä. On aina hienoa nähdä, että panimo kehittää toimintaansa ja tuotteitaan.

Kirkasta

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 33/50

2 thoughts on “Saimaa Brewing Co. Brewer’s Special Yakima Valley APA

    1. No niinpäs jäikin. Vahingossa katsoin tölkistä ainoastaan kuivahumaloinnin kohdalta. Kiitoksia ilmoituksesta ja nyt asia on korjattu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *