RPS Brewing Rock Lime & Ginger Wheat Ale

RPS Brewing Rock Lime & Ginger Wheat Ale

RPS Brewing -teemaviikko päätetään heidän uusimmalla oluella, joka on toinen painos Rock -sarjaan. Tämä arvio on tälle viikolle viides samaiselta panimolta ja tällaisia tulee myös jatkossakin. Erilaisia teemaviikkoja, jossa teemana voi olla panimo, olutyyli, maa tai aivan mitä tahansa.

Rockin ensimmäinen versio oli kuivahumaloitu Premium Lager ja tämä seuraava versio on sitten Lime & Ginger Wheat Ale. Kyseessä on single hop Loral eli käytetty ainoastaan Loral -nimistä humalaa.

Tässä arviot kaikkiin tekemiini RPS Brewingin oluisiin.

Panimo: RPS Brewing

Panimon sivut: www.rpsbrewing.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Wheat Ale

Voltit: 5,5 %

Fiilikset:
Tuoksu on pehmeän vehnäleipäinen, jossa kevyt tuulahdus inkivääriä. Kesäisen raikas olut, jossa sitrushedelmää ja taustalla hiivaa.

Maku muuttuu nopeasti vehnäisestä leivästä sitrushedelmien kirpeään kuoreen. Lopussa suuhun jää virkistävä kesäinen tunnelma, jossa kevyt ripaus inkivääriä. Inkivääri ei tarjoile poltetta, josta itse tykkään. Tässä Vehnäalessa inkivääri on helposti lähestyttävällä tasolla, eikä varmasti häiritse herkempiäkään maistelijoita.

Kokonaisuutena Lime & Ginger Wheat Ale on virkistävä kesäolut, joka toimii terassilla varmasti mainiosti. Omaan makuuni sitrushedelmien kuoret tulevat liian vahvasti esiin tehden oluesta melko kitkerän. Sitten taas inkivääri on hieman liian mieto eli saisi olla aivan pieni inkiväärin polte mukana. Nyt se jää erittäin hennoksi ja sitä joutui hakemaan melko pitkään. Kesäoluena ottaisin mieluummin jääkaapin täyteen Rockin ykkösversiota.

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 2/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 29/50

3 thoughts on “RPS Brewing Rock Lime & Ginger Wheat Ale

  1. Tämä kyllä upposi meikäläiseen oikein mainiosti, ja varmasti uppoaa jatkossakin.

    1. Makuasioita, makuasioita…
      Toinen tykkää, toinen ei. Onneksi on paljon oluita mistä voi itselleen valita ne mieleiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *