RPS Brewing Paper Rye Candy Red Ale

RPS Brewing Paper Rye Candy Red Ale

Eilen maistossa Rock, joten siitä luontevasti otamme tänään maistoon sitten Paper -nimisen oluen. Mikähän se sitten on huomenna vuorossa? Jääköön se vielä mysteeriksi ja mennään tämän päivän oluen syöväreihin. Paper Rye Candy Red Ale on rukiilla höystetty Red Ale. Rukiin osuus taisi olla se 25 % eli sitä on melko reilusti. Maistoin tämän ensimmäisen kerran käydessäni panimolla ja silloin jo panimon jätkille sanoin, että tämä on harvoja oluita, joissa noinkin reilu rukiin määrä on saatu toimimaan. Katsotaanpas mikä on nyt sitten tilanne.

Tämä olutarvio on osa RPS Brewing -teemaviikkoa, jossa julkaisen seuraavan viiden päivän aikana joka päivä yhden arvion panimon oluista.

Panimo: RPS Brewing

Panimon sivut: www.rpsbrewing.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Red Ale

Voltit: 5,2 %

Humalat: Ekuanot, Magnum ja Simcoe

Fiilikset:
Makeahkon karamellinen ja rukiista leipää tarjoileva Red Ale. Humalointi on tuoksussa melko miedosti esillä. Mallasvoittoinen tuoksu.

Maussa humalaa löytyy ja se tulee nätisti karamellisen maltaan & rukiin kaverina. Uskomatonta, miten paljon tässä on ruista muttei se silti hyökkää silmille, vaan on osa tasapainoista makunautintoa. Lopussa suuhun jää pyörimään miellyttävä mausteinen rukiisuus. Niin kuin Kivi-Paperi-Sakset -pelissä, niin myös näissä RPS Brewingin oluissa paperi voittaa kiven. Hieno olut!

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 8/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 14/20
Yhteensä: 37/50

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *