Cervisiam Salty Surprise

Cervisiam Salty Surprise

Hain postista paketin ja muina miehinä tai siis henkilöinä availin paketin. Sieltä sitten paljastui viisi tölkkiä, joiden ulkoasu iski minuun aivan täysillä. Erittäin hienoja tölkkejä ja ehkäpä jopa hienoimmat mitä itselläni on tullut vastaan. Kyseinen panimo norjalainen ja nimeltään Cervisiam Bryggeri.

on nää kyllä aika siistin näköisiä

Ensimmäisenä otin tuosta olutsetistä testiin tölkin, jossa luki Salty Surprise. Tämä suolainen yllätys on passionhedelmällä maustettu Gose. Kyseinen olut on käyty valmistamassa Amundsen Bryggerilla.

Panimon sivuilta:
”Salty Surprise is a beer inspired by the traditional German beer style, gose. The beer (obviously) has a bit of a twist, in the form of passionfruit. This comes in addition to kettle souring (with cultures from Biola yoghurt) and the traditional addition of salt and coriander.”
 

Panimo: Cervisiam Bryggeri

Pantu: Amundsen Bryggeri

Panimon sivut: www.cervisiam.no

Maa: Norja

Tyyli: Gose

Voltit: 4,7 %

Fiilikset:
Suolainen ja pehmeän hedelmäinen tuoksu. Tasapainoinen ja lempeä. Siihen nähden erittäin lempeä, kun miettii mikä oli oluen tölkin kuosi. Ehkä se onkin juuri tämä Surprise, mikä nimessäkin mukana.

Maku on tuoksua voimakkaampi ja happamuutta riittää, niin että nyt tiedän missä päin purukalustoani löytyy reikiä. Suola ja passionhedelmä tulevat happamuuden jälkeen yhdenvertaisina. Kieltämättä aika loistava teos ja hatunnosto siitä, että kerrankin joku panimo on saanut passionhedelmän toimimaan positiivisesti oluessa. Ne on harvassa ne. Yksi raikkaimpia ja virkistävimpiä oluita pitkään aikaan.

Mistä: Saatu. Kuulin, että Ølhus København (Kalevankatu 3, Helsinki) pitää hallussaan laajinta valikoimaan tämän panimon oluista.

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20
Yhteensä: 36/50

9 thoughts on “Cervisiam Salty Surprise

 1. Taas makssettu mainos maahantuojalta.
  Näitähän on Helsingissä maitokauppaa myöten.

  1. Kerrotko ihmeessä, että mistä maitokaupoista löytyy, niin halukkaat pääsevät kokeilemaan?
   Maksujutuista en jaksa enää kanssasi vängätä, koska minulle ei ole kertaakaan maksettu yhdestäkään blogijutusta. Rahaa on tarjottu blogijuttujen kirjoittamisesta, mutta koskaan ei ole yksikään alkoholialalla työskentelevä taho näin tehnyt, vaan rahaa on tarjottu aivan toiselta alalta ja olen niistä kieltäytynyt. Kirjoitan näitä juttuja, koska niin haluan tehdä.

 2. Täytyypä kyseinen olut testata, mistä päin Helsinkiä näitä oluita löytyy? Itse en ole vielä törmännyt yhteenkään? Mielelläni otan tölkin tai pari matkaan jos kohdalle sattuu

  1. Mulla ei ole valitettavasti sen parempaa tietoa, että mistä löytyy

  2. Näin minäkin vähän arvelin, sen verran tulee oluiden perässä juostua täällä pääkaupunkiseudulla ja en ole yhteenkään törmännyt vielä.
   Jospa Bisseguru valaisisi meitä tietämättömiä?

  3. Toivottavasti Bisseguru kertoo ostopaikoista. Itse mielelläni kerron jos vaan paikat on tiedossa. Se on sitä oikeaa olutkulttuuria 🙂

  4. Totta puhut 🙂
   Jotenkin vaan semmonen fiilis, että Bisseguru puhu nyt vähän omiaan tästä oluesta…

 3. Ruoholahden K citymarketissa oli ja jossain toisessakin jota en muista

  1. Kiitos Aleksi, täytyypä käydä Ruoholahden suunnalla pyörähtämässä. Tammiston citymarketissa on myös oikein hyvä olutvalikoima sekä samassa rakennuksessa alko missä suht hyvin vaihtuu oluet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *