Jaska suosittelee – Lager

Tässä jutussani tulen antamaan muutamia olutsuosituksia maitokaupoista ja Alkoista löytyvistä Lagereista ja Pils -oluista. Maitokauppojen prosenttiraja on tällä hetkellä 5,5 % ja Alkoissa prosenttirajaa ei ole. Suosituksissa näkyy, että mistä tuotteet löytyvät.

Lager kattaa melkoisen määrän erityylisiä oluita, joten tässä käyn läpi pääasiassa vaaleahkoja Lagereita ja Pilsejä. Vahvat Lagerit, tummat Lagerit yms. on listattuna erikseen.
Oluet listattuna aakkosjärjestyksessä. Jokaisesta oluesta löytyy myös kirjoittamani olutarvio, josta voitte lukea ajatuksiani kyseisestä oluesta.

Brooklyn Lager
Panimo: Brooklyn Brewery
Maa: Yhdysvallat
Tyylilaji: Wieniläistyylinen Lager
Voltit: 5,2 %
Mikä: Legendaarisen Brooklyn Breweryn se kaikkein legendaarisin olut. Tämä punertava maltainen Lager on burgereiden ja pizzojen paras kaveri.
Saatavuus: Maitokaupat ja Alko
Arvioni

Bryggeri Helsinki Golden Pilsener
Panimo: Bryggeri Helsinki
Maa: Suomi
Tyylilaji: Pils
Voltit: 5,2 %
Mikä: Bryggeri Helsingin Pils on loistava tyylilajissaan, mutta tämä Golden Pilsener menee vielä hieman edelle tarjoten tyylilajinsa yhden aromikkaimmista kokemuksista. 
Saatavuus: Maitokaupat
Arvioni

Laitilan Kukko Helles
Panimo: Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
Maa: Suomi
Tyylilaji: Helles
Voltit: 4,7 %
Mikä: ”Suomen paras monipakkausolut” eli noin olen todennut ja seison vankasti sen takana. Sopii tilanteeseen, kuin tilanteeseen.
Saatavuus: Maitokaupat
Arvioni

Nokia Keisari Pils
Panimo: Nokian Panimo
Maa: Suomi
Tyylilaji: Saksalaistyylinen Pils
Voltit: 4,5 %
Mikä: ” Keisari Pils on valmistettu suomalaiseen makuun sopivaksi perinteistä Pohjois-Saksalaista pils-kulttuuria kunnioittaen. Makujen vivahteita korostava suodattamattomuus polkaisee tähän vaaleaan ja raikkaaseen pilsiin ryhtiä ja runkoa juotavuutta unohtamatta. Keisari Pils on oivallinen jokapaikanhöylä, istuu tilanteeseen kuin tilanteeseen eikä kikkaile.” *
Saatavuus: Maitokaupat
Arvioni

Pilsner Urquell
Panimo: Plzensky Prazdroj (SABMiller)
Maa: Tsekki
Tyylilaji: Tsekkityylinen Pils
Voltit: 4,4 %
Mikä: Maailman ensimmäinen kultainen läpikuultava Vaalea Lager-olut. Olut on valmistetaan edelleen samalla reseptillä, kuin vuonna 1842 ja on yksi legendaarisimpia oluita koko maailmassa.
Saatavuus: Maitokaupat ja Alko
Arvioni

Vakka-Suomen Prykmestar Luomu Pils
Panimo: Vakka-Suomen Panimo
Maa: Suomi
Tyylilaji: Tsekkityylinen Pils
Voltit: 5,2 %
Mikä: ”Vakka-Suomen Panimon toiminta-ajatuksena on alusta asti ollut tuottaa oluita puhtaasti, lähellä ja parhaista raaka-aineista. Valvotussa luomutuotannossa valmistetun oluen tuotanto on näin ollen luonteva jatko tavanomaisesti tuotetuille lähioluille. Vaalea täysmallasolut on reilusti humaloitu, heleä nautinto. Täysosuma gluteenia välttäville, luomua suosiville.” **
Saatavuus: Maitokaupat ja Alko
Arvioni

Jutun lainaukset:
* www.nokianpanimo.fi
** www.vasp.fi

Mahdollisia lisäyksiä tulossa…

2 thoughts on “Jaska suosittelee – Lager

  1. Beooklyn Lager on 5,2 % ja kiva että Jaskan ja Keisarin bisnesyhteistyö jatkuu 😊

    1. Ai niinpäs olikin Brooklyn Lagerin prosenteissa pieni virhe. Nyt se on korjattu. Se on Brooklyn Lager, eikä Beooklyn Lager 🙂

      Itse en ollutkaan tietoinen, että minulla on tuollainen bisnesyhteistyö

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *