Victoria Vickychelada

Victoria Vickychelada

Isäukkoni kävi heittämässä reissun Meksikoon ja poimi sieltä minulle tuliaiseksi muutamia oluita. Yksi niistä oli tämä nyt arvioinnissa oleva olutcocktailpurkillinen. Tämä juoma on 3,5 % Lager, joka on maustettu suolalla, limellä ja tomaattimehulla. Ajatuksen tasolla kuulostaa järkyttävältä, mutta sielläpäin juoma nimeltä Michelada. Tämä juoma on sekoitus olutta, limemehua ja erinäisiä mausteita, kastikkeita ym. soosseja. Siihen tungetaan mm. Maggikastiketta, Worcesterhire kastiketta ja vaikkapa tomaattimehua. Itse en ideaa tajua, mutta toisaalta tällaiset bulkkilagerit eivät ainakaan huonone tunki niihin mitä tahansa. Nirskautan purkin auki ja kieltämättä puistattaa jonkin verran.

Panimo: Grupo Modelo (Corona)

Maa: Meksiko

Tyyli: Tomaattimehulla pilattu olut, eiku siis Aromisoitu olut

Voltit: 3,5 %

Muuta: Suolaa, limeä ja tomaattimehua

Fiilikset:
Lasiin kaatuu kullankeltainen Lager, joka puolivälissä kaatoa rupeaa muuttumaan punertavaksi liejuksi. Tämä ilmestys saa otsalleni ilmestymään kylmän hikipisaran, että mitähän helvettiä nyt tapahtuu. Kyllä vaan tässä on todellakin mukana tomaattimehua.

Tuoksu vahvistaa sen mitä silmäni tihrustivat tölkin kyljestä ja tunnistivat myös oluen väristä. Tomaattia löytyy. Tomaatilta tuoksuva Lager on asioita joita en koskaan uskonut haistavani ja nyt toivon, etten olisi ikinä haistanut. Tuoksu on bulkkilagerin ja suolaisen tomaattimehun yhdistelmä, josta en löydä mitään asiaa mitä voisin vetää positiivisen puolelle.

Makumaailma on häkellyttävä! Suussani pirskahtelee hiilihapot ja vahva suola, joka höystettynä suurella määrällä tomaattimehua. Kroppani läpi vetää suurimpia puistatuksia ja kylmiä väreitä, mitä olut on koskaan minulle tuottanut. Kun äsken kirjoitin makumaailman olevan häkellyttävä, niin tarkoitin sen olevan häkellyttävän paha. Osittain menetän taas uskoani koko ihmiskuntaa kohtaan, kun maistelen tällaista viritystä. Vedetään kuitenkin positiivisuuden kautta, niin onneksi tämä tölkki on vaan 473 ml eikä kokonaista puolta litraa. Muuta positiivista en tästä keksi millään. Puolivälissä vatsanikin äänteli sillä tavalla, että nyt oikeasti loppuu tämän liemen kurkkuun kaataminen. En ole ennenkään kuunnellut toisten ohjeita, joten ihan vittuillakseni join loppuun asti. Tää nyt ei aivan ollut meikäläisen juttu!

Mistä: Saatu isältä

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *