Moose On The Loose – Bold, Shy & Wild

Moose On The Loose – Bold, Shy & Wild

Tässä on olutarvio kolmesta oluesta, jossa arviot kaivettu pöytälaatikosta ja valokuvat ovat eiliseltä päivältä. Kaikista maistamistani oluista en aina kirjoita arvioita blogiin asti. Kuitenkin niistä tulee kirjoitettua ajatukset ylös. Tällä kertaa kävi niin, että maistoin oluet jo aika päiviä sitten ja eilen sitten otin ulkoiluretkelle toiset pullot mukaan näistä oluista ja räpsäytin luonnonhelmassa niistä kuvia.

Kyseessähän on porilainen pienpanimo nimeltä Moose On The Loose. Maistossani on oluet nimeltä Bold, Shy & Wild. Lähdetäänpäs käymään näitä läpi ja kerron matkan varrella niistä hieman enemmän.

Samaiselta panimolta on nyt ilmestynyt myös kaksi uutta olutta, jotka ovat nimeltään Jail ja toinen on Trial. Käykääs nekin maistamassa näiden kolmen nyt arvioitavan lisäksi.

Panimo: Moose On The Loose

Panimon sivut: www.mooseontheloosebrewing.com

Maa: Suomi

Mistä: Saatu panimolta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Moose On The Loose Bold

Homma isketään käyntiin Bold -nimisellä Steam Beerillä.

Panimon sivuilta:
”Humalainen steam beer edustaa panimomme rohkeampaa makumaailmaa. Steam beer on lager-olut, joka on käytetty normaalia korkeammassa lämpötilassa. Näin ollen oluesta tulee täyteläisempi ja hedelmäisempi.

Raikkaasti humaloitu, hedelmäinen, kuparin värinen olut.”

Tyyli: Steam Beer eli California Common

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 32 EBU

Humalat: Herkules, Northern Brewer, Mandarina Bavaria

Maltaat: Pilsner, Cara Pale, Crystal 150

Fiilikset:
Kevyttä menoa tuoksussa, sekä maun puolella. Tuoksussa puuta, ruohoa ja hedelmäisyyttä. Makeaa maltaisuutta.

Makumaailma on tuoksua vahvempaa tekoa ja lähes hyökkäävä. Humalointi iskee oluen runkoa vasten melkoisella voimalla. Humalavalinnat erottuvat edukseen perusvalikoimasta. Puuta, hedelmiä ja pientä yrttisyyttä. Toimivaa Höyryolut meininkiä.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 6/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 30/50

Moose On The Loose Shy

Arvioinnissa oleva Shy on eränumeroltaan 6. Alla näkyy erot noiden erien välillä eli siellä on humalien ja maltaiden osalta tapahtunut pientä muutosta.

Panimon sivuilta:
” Ensimmäinen omassa panimossamme tuotettu olut. Resepti on peruja panimopariskunnan ensimmäisestä yhteisestä oluen valmistuskerrasta.
Brittityylinen golden ale. Maltillisesti humaloitu, kullanvärinen. Raikas, hieman hunajainen, helposti lähestyttävä olut.”

Tyyli: Golden Ale

Voltit: 4,5 %

Katkerot: 24 EBU

Erät: 1 – 4
Humalat: Willamette, East Kent Goldings

Maltaat: Pilsner, Cara Pale

Erät: 6 –
Humalat: East Kent Goldings, Fuggle

Maltaat: Pilsner, Cara Plus 10

Fiilikset:

Tuoksu on hyvää GA vetoa. Kukkaisa, sitruksinen ja ruohoisa tuoksu, jossa ei turhuuksia mukana.

Makumaailma on yhtä konstailematon. Golden Ale ei kikkailuja kaipaa, vaan helpolla raikkaalla linjalla mennään maaliin. Ruohoista vetoa alusta loppuun, jossa sitruksisuus antaa pirteyttä ja kukkaisuus tuo kesän mieleen. Tasapainoinen toimiva suoritus.

Pisteet:
Tuoksu: 6/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 12/20
Yhteensä: 31/50

Moose On The Loose Wild

Viimeisenä kolmikosta maistoon karviaisella maustettu Saison.

Panimon sivuilta:
” Wild saison on panimomme räväkämpiä tuotteita. Wild on maustettu reilulla määrällä punaisia karviaisia ja näin ollen erittäin marjaisa. Karviaismarjat on hankittu 40 kilometrin päästä panimolta, kokemäkeläiseltä Anttilan Tilalta.

Hieman hapan, marjaisa. Kirpeä, raikas ja punaisista karviaisista kaunis punainen väri.”

Tyyli: Saison

Voltit: 6,5 %

Katkerot: 16 EBU

Humalat: Tradition

Maltaat: Pilsner, Cara Plus 10

Hiiva: Belle Saison

Muuta: Lisäksi suuri määrä kokonaisia karviaisia jälkikäymiseen.

Fiilikset:

Tuoksussa on heti selvillä, että karviaista tästä löytyy. Marjan kirpeys toimii hyvin tässä Saisonissa. Punaviinimarja tulee myös esille. Virkistävän hapan ja marjaisa tuoksu.

Maku on tuoksua aggressiivisempi ja happamuus iskee melkoisella voimalla. Marjoissa hallitsee seassa oleva karviainen, mutta tuoksun tavoin myös punaviinimarja on menossa mukana. Kokonaisuutena Moose On The Loose on saanut rakennettua marjalla maustetun Saisonin, josta minä tykkään ja se on paljon se.

Pisteet:
Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 3/5
Maku: 7/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 13/20
Yhteensä: 33/50

Yhteenvetona Moose On The Loose -panimon kolmikko oli hyvä startti panimohommiin. Shy ja Bold olivat toimivia oluita ilman turhia kikkoja. Wild oli sitten hieman villimpi juttu, mutta siltikin oivallinen veto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *