Panimo Hiisi Ikiiurso BA 2017

Panimo Hiisi Ikiiurso BA 2017

Vuosi 2018 isketään käyntiin vahvasti ja ensimmäisenä arviointiin pääsee vuoden ensimmäisenä oluena maistamani Panimo Hiisin Ikiiurso. Tämä olut on päässyt vuoden ikäiseksi, koska se on valmistettu juuri uudenvuodenyönä. Kun vuodenvaihteessa valmistetaan olutta, niin silloin ei mitään peruskeittoja tehdä. Kyseessä onkin järeä 13 % Imperial Stout, joka on saanut kypsyä Oloroso -tynnyrissä.

Panimo: Panimo Hiisi

Panimon sivut: www.panimohiisi.fi

Maa: Suomi

Tyyli: Imperial Stout

Voltit: 13,0 %

Katkerot: 94,0 EBU

Fiilikset:

Tuoksussa Oloroso-tynnyri ottaa täyden vallan ja tuoksu tulvii vahvana tummana hedelmänä, jossa mukana rusinaa ja mausteisuutta. Tuoksu jo itsessään kertoo oluen voimasta ja paksuudesta. Tynnyrin takaa saamme ensimmäiset pilkahdukset paahteisuudesta ja humalaakin siellä esiintyy, kun jaksaa lasia hieman pyöritellä.

Suutuntuma on runsas ja täyteläinen. Esiin puskee tummat hedelmät, rusinaa ja mausteisuutta ilman pienintäkään viivästystä. Siirappisen makeuden jälkeen pääsevät ikeniä riipivät humalat irti. Paahteisuutta ja vaikka humalointi on vahvaa, niin oluen muut elementit jaksavat pitää sen melko hyvin aisoissa. Kokonaisuutena Ikiiurso on suuri olut. Se on Suomen mittakaavassa yksi suurimmista ja tyylilajissaan aivan kärkikastia. Mahtavaa työtä Jyväskylän olutvelhoilta. Tällä oli hyvä startata olutvuosi 2018, joka tulee olemaan kaikkien aikojen olutvuosi!

Mistä: Arvioinnissa ollut pullo saatu. Löytyy Alkon valikoimasta. 

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet:
Tuoksu: 9/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 9/10
Suutuntuma: 5/5
Yleisvaikutelma: 16/20
Yhteensä: 43/50

One thought on “Panimo Hiisi Ikiiurso BA 2017

  1. Joulun alla nautiskelin samaista olutta kuinka ollakkaan Jyväskylässä. Olin juuri ostanut 3 pulloa alkon verkkokaupasta 9€ hintaan, olikin suorastaan erinomainen suoritus että tämä SUURI olut oli ostettavaissa JKL;n ravitsemusliikkeestä 11€ hintaan. Erinomainen tuote, kiistämättä suomen paras tyyliltään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *