Kunnianosoituksen irvikuva – Lasso Härski & Sörsselssön

Lasso Härski & Sörsselssön

Jos joku asia on kunnianosoitus toiselle asialle, niin itse miellän sen, että joku on tehnyt hyvää ja sen kunniaksi tai muistoksi tehdään hyvää. Olet tehnyt jotain hyvää ja sinua kunnioitetaan tekojesi arvoisesti. Näin sen olen aina ajatellut. Tämä on tietysti oma mielipiteeni ja korjatkaa toki jos herää muita järkevämpiä ajatuksia tai faktoja.

Minulla oli eilen kädessäni oluttölkki, jossa oleva teksti alkoi näin: ”Tämä olut on kunnianosoitus kadoksissa olevalle, rennolle suomalaiselle elämänasenteelle ja tätä symboloiville neuvokkaille herrasmiehille…jne…”

Siinä on neuvokkaat herrasmiehet keskenään pohtineet, kun ovat tehneet tämän kunnianosoituksen rennolle suomalaiselle elämänasenteelle suuressa virolaisessa bulkkioluttehtaassa. En tiedä pitäisikö tässä vaiheessa nauraa vai itkeä. Sitten lähdin Internetin ihmeellistä maailmaa selailemaan ja siellä kerrottiin, että tämä olut on kunnianosoitus Spede Pasasen ja Simo Salmisen näyttelijäntyölle ja rennolle elämänasenteelle. Tässä on kaksi suomalaista televisioviihteen legendaa ja heidän kunniaksi on vetäisty bulkkilageria Virosta. Seuraavaksi varmaan Vesa-Matti Loirin kunniaksi on tulossa Venäjältä Baltikan panimolta 9 prosenttinen Vahva Lager Alkon täsmähakuna.

Elikkäs kyseessähän on Härski & Sörsselssön -Keskiolut. Oluen on valmistanut virolainen Saku Õlletehas (Carlsberg), se on ArkiDesignin suunnittelema ja Lasso Drinksin maahantuoma ja jakelema. Lasso Drinksin verkkosivu kertoo, että ”Härski ja Sörsselssön olivat monitoimimiehiä, joten oli luontevaa kehittää heille kunnianosoitukseksi monitoimiolut, joka sopii kaikkiin tilanteisiin. Koskaan ei nimittäin voi tietää, milloin on sopiva hetki oluelle.”

Maistoin tämän oluen ja voin sanoa, että tiedän kymmeniä oluita jotka sopivat kaikkiin tilanteisiin. Tällainen kehno bulkkilager ei sovi yhteenkään tilanteeseen.

Panimo: Pantu Saku Õlletehas

Maa: Viro

Tyyli: Vaalea Lager

Voltit: 4,2 %

Fiilikset:
Aromiltaan liimainen ja pahvinen. Maistui pahviselta mallaskivennäisvedeltä. En keksi tästä oluesta ja ”kunnianosoitus” hommasta mitään positiivista. Juomana aivan karmea esitys. Harvoin rupean oluita haukkumaan, mutta nyt ei ole muuta vaihtoehtoa. Vetinen vaalea Lager, jossa makumaailma pyörii pahvin ja liiman ympärillä.

Yksi huonoimpia oluita mitä olen koskaan maistanut ja yksi paskimpia kunnianosoituksia mitä on vastaan tullut. Ei mulla tähän muuta, kun että käyn syömässä poikani Lego pahvipakkauksen, koska sekin maistuu vähemmän pahvilta.

Mistä: Tokmannilta

Kuvausvekotin: Canon EOS M3

Pisteet: En anna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *